Da li Partizan duguje i zelenašima?

Predsednik FK Partizan, Zoran Popović, izneo u javnost da klub duguje i zelenašima, ali je član UO i dugogodišnji potpredsednik, Ratomir Babić, odmah to demantovao, pa se postavlja pitanje da li u klubu znaju ko šta radi?

  • 9

U Partizanu svaki dan cirkus! Jedni u klin, drugi u ploču. Tako je i ovog puta.

Predsednik FK Partizan, Zoran Popović, rekao je pre nekoliko dana da crno-beli između ostalog duguju novac i zelenašima od kojih su pozajmljivali.

Koji dan kasnije, član UO Ratomir Babić oštro demantuje te izjave:

- Ma, kakve bre pare od 'zelenaša', pa to je laž! -rekao je Babić za "Informer" i tako optužio aktuelnog predsednika za neistinu.

- To nema veze sa istinom. Generalni sekretar Darko Grubor najbolje zna šta se tu dešavalo, ali uveravam vas da nikakav novac od 'zelenaša' nije pozajmljivan. Uostalom, Popović je bio godinu dana član Upravnog odbora Partizana. Bio je upoznat sa svim dešavanjima i ako je već imao nešto da sugeriše, trebalo je tada da kaže- tvrdi Babić.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Podsetimo, Popović je rekao da su Dragan Đurić i njegovi saradnici uzimali su pare od 'zelenaša' na ped odsto kamate na mesečnom nivou, a da ništa od toga nije vraćeno.

- Bio sam šokiran kada sam video. Uzimali su pare za potrebe kluba od fizičkih lica. Kamata je ogromna - tvrdio je aktuelni predsednik crno-belih.

Na sve ovo nadovezala se priča novih čelnika Partizana da je Đurićeva Uprava ostavila dug od 14,7 miliona evra, dok je Đurić tvrdio da je klub u dugovima od 13 miliona evra.

- U ime bivše Uprave sam na Skupštini predstavio dug od 13 miliona evra, a zatim su oni izašli sa cifrom od 14,87 miliona evra. Zapravo se radi o istom dugu. Samo smo imali drugačiji pristup. Pošto smo napravilireprogram poreskog duga, mi onda taj deo nismo računali - objašnjava Babić.

- Međutim, nije mi jasno zašto je sadašnja Uprava izašla u javnost sa ciframa, kad još nije urađena revizija potraživanja? Pričao sam i sa generalni direktorom Milošem Vazurom i sa predsednikom Zoranom Popovićem i dogovor je bio da ćutimo do primopredaje konačnog stanja. I ranije su Uprave vršile presek stanja, ali nisu izlazile u javnost sa tim ciframa do konačne cifre", govorio je bivši potpredsednik kluba.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

U ovu priču se uključio i bivši generalni sekretar Darko Grubor, koji je sad asamo član uprave

- Glupo mi je da komentarišem navode da smo uzimali od "zelenaša", sve je rađeno po zakonu o čemu svedoče i dokumenta koja imamo u klubu. Zar je od bitne važnosti da li je ukupan dug 13,4, 13,7 ili 14,3 miliona evra?- upitao je Grubor.

(Telegraf.rs/Izvor:Informer)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igi pfc

    27. februar 2015 | 11:51

    Mnogo bre lazete........ prvo ste rekli da dugujete za porez 700000, pa posle 4500000, a danas citam u novinama da je drzava objavila spisak duznika, na tom spisku dugujete 1600000. Tesko Partizanu sa vama.

  • mladen sp

    27. februar 2015 | 15:06

    Duguje zelenoj stranci i borisu tadicu...

  • Anonimus.

    27. februar 2015 | 11:51

    Znaju i te kako,samo se vi opustite,ne duguje se ni zelenašima,saznaćete uskoro gde su te pare,a kako vi volite da kažete,,Odgovor će vas zaprepastiti" do sledećeg javljanja,toliko.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA