Džihadista koji je odrubio glavu novinaru je veliki navijač Mančester junajteda!

Posle otkrivanja identiteta najpoznatijeg i najsurovijeg dželata ISIS-a, polako se saznaju i ostale stvari iz vremena njegovog odrastanja u Londonu

  • 6

Nakon što je otkriven identitet dželata Islamske države do tada poznatog kao Džihadi Džona, javnost polako saznaje i ostale detalje iz njegovog života pre odlaska u na ratište. Mohamed Emvazi, koga je svatska javnost upoznala kada je odrubio glavu američkom novinaru, bio je veliki navijač Mančester junajteda.

Ovaj britanski državljanin je rođen u Kuvajtu, ali je detinjstvo proveo u Londonu, gde je živeo i radio kao kompjuterski programer pre nego što je otišao na Bliski istok. Kao dečak bio je veliki zaljubljenik u video igrice, naročito one nasilne, ali i obožavao je fudbal.

Kao 10-godišnjak je u jednom školskom sastavu napisao da sebe sa 30 godina zamišlja kao fudbalera koji postiže golove u Premijer ligi zbog čega je i igrao u školskoj ekipi.

Jedan od njegovih drugova iz odeljenja je britanskim medijima ispričao da je Emvazi bio veoma popularan u školi i da je bio pravi sportski tip i da je bio potpuno šokiran kada je čuo da je postao ubica i dželat u islamskim ekstremistima.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Budući da sada ima 27 godina očigledno je da je potpuno promenio svoje prioritete ovaj surovi dželat u odnosu na vreme kada je trčao za bubamarom za vreme školskog odmora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saymon

    27. februar 2015 | 17:31

    Nadam se Dzone da ces jednog dana juriti svoju GLAVU!!!a ja cu navijati za tebe"sve najgore ti zelim"SMRT ISILU'

  • halid ibn velid

    27. februar 2015 | 17:46

    Pa normalno kad je agent mi-6

  • Sibin

    28. februar 2015 | 12:58

    Pravi Englez

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA