PRVI PUT U ISTORIJI SRPSKOG SPORTA: Počinje Skajraning liga Srbije!

Na Avali će biti otvorena Nacionalna Skajraning liga i to prvom od ukupno devet trka u kalendaru srpske Skajraning asocijacije za 2015. godinu

  • 0

Po prvi put u istoriji sporta u Srbiji 1. marta 2015. godine, u 11:00 časova, na Avali će biti otvorena Nacionalna Skajraning liga i to prvom od ukupno devet trka u kalendaru srpske Skajraning asocijacije za 2015. godinu. Avala Sky Trail otvara srpsku Skajraning ligu.

Tačno u 11:00 časova, kod planinarskog doma Čarapićev brest, 200 prijavljenih trkača krenuće u trku kroz Avalu stazom koja je duga nešto manje od 17km sa oko 900m+ visinske razlike i koja po svojoj težini odgovara napornijem polumaratonu. Većim delom staza se kreće uređenim šumskim putevima i stazicama, osim jedne kratke asfaltne deonice od 250m nakon 1.5 km i dela koji prelazi uz stepenice i niz stepenice kod spomenika Neznanom junak koji su asfaltirani.

Završetak trke i svečano uručenje nagrada i medalja predviđeno je za 14:00 časova, takođe kod planinarskog doma Čarapićev brest.

U okviru Avala SkyTraila biće održana i trka namenjena mališanima Avala SkyFamily. Učestvovati mogu sva deca u pratnji svojih staratelja, odnosno do dvoje dece po jednom punoletnom pratiocu ili roditelju. Start trke je planiran za 11:20, odnosno 20 minuta nakon starta Avala SkyTraila. Staza će biti dužine 4 km sa 200m+ pozitivne visinske razlike bez asfaltnih deonica. Očekivano vreme za završetak staze je oko sat vremena, a najbrže mališane očekuju nagrade iznenađenja.

Foto: Promo Foto: Promo

Avala SkyTrail je Prva od devet trka koje tokom ove godine u okviru srpske Skajraning lige organizuje srpska Skajraning asocijacija.

Prijemom u punopravno članstvo Međunarodne Skajraning Federacije (International Skyrunning Federation – ISF), srpska Skajraning asocijacija (Skyrunning Serbia) dobija i međunarodnu podršku za rad i razvoj Skajraninga kao sportske discipline i na teritoriji Srbije, preuzimajući na sebe obavezu I odgovornost da se strogo pridržava statute ISF-a i drugih relevantnih propisa. Više detalja o srpskoj Skajraning asocijaciji možete videti na sajtu www.skyrunning-serbia.com

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA