Dortmund za dva minuta srušio Šalke! (VIDEO)

Milioneri pobedili sa 3:0 lokalnog rivala u derbiju Rurske oblasti * Leverkuzen iskoristio poraz Šalkea i dospeo na četvrto mesto

  • 2

Borusija Dortmund je pobedila Šalke sa 3:0 u lokalnom derbiju, koji je obeležio je 23. kolo Bundeslige. Raj rezultat iskoristio je Bajer iz Leverkuzena, koji je posle pobede nad Frajburgom prestigao tim iz Gelzenkirhena i došao na četvrto mesto.

Derbi Rurske oblasti opravdao je očekivanja! Ipak, dominirao je je samo domaćin, koji je lokalnog rivala ispratio sa tri gola u mreži.

Borusija je imala inicijativu tokom cele utakmice, ali u prvom poluvremenu nije uspela da postigne gol, najviše zahvaljujući Matiji Nastasiću, koji je vrhunskom intervencijom sprečio da njegova ekipa na poluvreme ode sa golom zaostatka.

Inicijativa se Milionerima isplatila u 78. minutu, kada su Marko Rojs i Pjer Emerik Obemejang izveli sjajnu akciju, koju je napadač Dortmunda krunisao golom. Njih dvojica su pogodak proslavili tako što su izvadili pripremljene maske filmskih junaka Betmena i Robina i stavili ih na glavu.

NEVIĐENA PROSLAVA GOLA: Betmen i Robin iz Dortunda srušili Šalke! (VIDEO)

Vodeći gol dao je krila domaćinu, koji je samo minut kasnije uvećao prednost preko Mikitarijana.

GLUMIO BAJKOVIĆA, ALI NEUSPEŠNO: Golman Šalkea zažalio što je driblao Rojsa (VIDEO)

Konačan rezultat postavio je Rojs, koji je iskoristio poigravanje golmana Šalkea ispred svog gola i tako najvećem rivalu naneo težak poraz.

Ovo je Borusiji četvrti trijumf u nizu u Bundesligi, čime se popela na deveto mesto, pa sada ni mesto koje vodi u Ligu šampiona nije mnogo daleko.

Poraz Šalkea iskoristio je Leverkuzen, koji je je pobedio Frajburg golom Simona Rolfesa u 33. minutu i time preskočio ekipu iz Gelzerkirhena na tabeli Bundeslige. Vezista Aspirindžija je sjajno uhvatio volej posle jedne intervencije golmana protivničke ekipe. Bajer je će je sa nova tri boda došao do četvrtog mesta, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Poslednjeplasirani Štutgart ni sedmi vezani meč nije uspeo da trijumfuje, iako je bio veoma blizu. Gentner je doveo Švabe u vođstvo, ali je Lars Stindl 20 minuta pre kraja doneo remi Hanoveru.

Utakmicu je obeležila tuča u poslednjem minutu meča kada su Stindl i Martin Harnik zaradili isključenje.

Bundesliga 23. kolo:

Petak

Bajern Minhen - Keln 4:1

Subota

Dortmund - Šalke 2:0

(Obamejang 78, Mikitarijan 79, Rojs 86)

Hanover - Štutgart 1:1

(Stindl 70. - Gentner 52)

Herta - Augsburg 1:0

(Kalu 88)

Hofenhajm - Majnc 2:0

(Foland 55, Polanski 76)

Bajer Leverkuzen - Frajburg 1:0

(Rolfes 33)

Ajntraht Frankfurt - Hamburg 18.30

Nedelja

Borusija Menhengladbah - Padeborn 15.30

Verder - Volfsburg 17.30

Tabela:

Bajern 58 bodova, Volfsburg 47, Borusija Menhengladbah 37, Bajer Leverkuzen 36, Šalke i Augsburg po 35, Hofenhajm 33, Verder 30, Borusija Dortmund i Ajntraht Frankfurt po 28 ...Padeborn 23, Frajburg 22, Štutgart 19.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA