Subotić opet rekao NE reprezentaciji Srbije!

Štoper Borusije poručio selektoru Ćurčiću i Savi Miloševiću da još uvek nije spreman za povratak u nacionalni tim

  • 19

Neven Subotić neće pomoći reprezentaciji Srbije ni u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine. To je epilog razgovora koji je vodio sa selektorom Radovanom Ćurčićem i direktorom reprezentacije Savom Miloševićem prethodnog vikenda u Dortmundu.

Centralni defanzivac Borusije je zatražio još nakon meča protiv Hrvatske u kvalifikacijama za Mundijal u Brazilu da neko vreme ne bude pozivan u nacionalni tim i svoju odluku još nije promenio. U međuvremenu je doživeo tešku povredu i pauzirao je dugo, a prethodnih šest meseci se vraćao u formu koju još nije dostigao i to je razlog zašto ne želi da dodatno opterećuje svoju povređenu nogu.

- Meni je i dalje najvažnije da radim na punom oporavku od teške povrede koja me je prošle sezone odvojila devet meseci od fudbala. Tačno je da sam se vratio i da igram, ali i dalje svakodnevno radim vežbe oporavka i jačanja kolena. Procena je da dodatni angažman oko igranja u reprezentaciji u ovom trenutku ne bi bila najbolja opcija za moje zdravstveno stanje. Gledam svaku utakmicu naše reprezentacije kao pravi navijač i od srca drugovima i svima u Savezu želim sve najbolje, pobede i uspehe - rekao je Subotić.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Selektor Srbije Ćurčić je u pripremi za duel kvalifikacija protiv Portugalije u potazi za igračima koje će pozvati pod nacionalnu zastavu i koji će mu biti na raspolaganju, a jedna od opcija je bio i štoper "milionera". On je rekao da Subotić nije zatvorio vrata repezentacije, ali da jednostavno sada mora da zna čime raspolaže u nastavku borbe za odlazak na EURO u Francuskoj.

- Posle iskrenog razgovora jasno je da Subotić u ovom trenutku nije spreman za povratak. Razgovor sa Subotićem je bio samo jedan u nizu onih koje vodimo sa brojnim potencijalnim reprezentativcima. Utakmica protiv Portugalije je skoro pred nama i meni je važno da znam na koji način i sa kojim snagama moram da pripremam predstojeći duel. Srbija ima nekoliko opcija na svim mestima i na nama je da izaberemo onu najbolju za ostvarenje takmićarskih ambicija - rekao je Ćurčić.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Direktor reprezentacije i selektor su takođe izrazili žaljenje što ne mogu da računaju na jednog od najboljih odbrambenih igrača koje naša zemlja ima, ali se nadaju da bi to uskoro moglo da se promeni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    1. mart 2015 | 15:33

    A za koga da igra, za manadzersku repku ili za toleta. Pametan decko

  • bebe

    1. mart 2015 | 15:19

    Tako i treba!!! Kad ode NESPOSOBNA GOSPODA , onda može. Svima zamjeramo što neće da igraju, a lopove niko nespominje!!!!

  • Pametnjakovic

    1. mart 2015 | 15:22

    Srbija je vecna subotic je prolazan ima onaj koji ce sa srcem i ponosom igrati za nasu zemlju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA