LAZOVIĆ SPASIO ZVEZDU: Crveno-beli dali tri gola Jagodini, ali promašeni penal mogao je skupo da ih košta! (VIDEO)

Malo, ali malo je falilo da vidimo još jedan neuspeh šampiona Srbije u sezoni, a najveći krivac je mogao da bude Džošua Parker koji je promašio jedanaesterac na startu drugog poluvremena, ali je njegovu grešku ispravio ražalovani kapiten

  • 23

Crvena zvezda i njeni navijači slave i kuju u nebesa Darka Lazovića! Sjajno desno krilo donelo je prv prolećni trijumf šampionu Srbije kojim su uspeli da smanje zaostatak za Partizanom na samo četiri boda, posle pobede u Jagodini 3:2.

Malo, ali malo je falilo da vidimo još jedan neuspeh šampiona Srbije u sezoni, a najveći krivac je mogao da bude Džošua Parker koji je promašio jedanaesterac na startu drugog poluvremena, ali je njegovu grešku ispravio fantastični momak kome su oduzeli kapitensku traku uoču početka polusezone, 10 minuta pre kraja utakmice.

Imala je publika na stadionu podno Đurđevog brda šta da vidi na ovom susretu. Igrači oba tima su im priredili lepo fudbalsko popodne, videli su pet golova, od čega dva fenomenalna koji su bili delo igrača u crveno-belim dresovima, ali i dosta nedostataka u igri ekipe Nenada Lalatovića.

Bojažljivo i nesigurno su ušli u meč Laltovićevi izabranici i to je moglo da im se obije o glavu vać u prvih deset minuta kada je Savković promašio dve stopostotne prilike. Prvi put je nogom šutirao pored desne stative, a potom je samo koji minut kasnije neometan bio sam na petercu, ali je lopta posle udarca glavom opet otišla u gol aut.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Nakon toga je kao što to obično biva u fudbalu stigla kazna, Stojanović je izbacio na desnoj strani Lazovića koji je ušao u šesnaesterac i šutirao kao iz katapulta, a lopta je završila u maloj mreži golmana Perića. ovo je dalo samopouzdanje Lalatovićevim pulenima koji su zaigrali mnogo samouverenije i jače na lopti, pa je rezultat toga bio i drugi pogodak.

Ovom bombom je Lazović pocepao mrežu Jagodine! (VIDEO)

U 25. minutu ponovo je Stojanović bio asistent, odložio je loptu na nekih 18-19 metara za Kataija, a ovaj je odapeo i ubio pauka u gornjem desnom uglu gola Jagodine za visokih 2:0.

Ako je Lazović dao golčinu, kako onda nazvati ovo što je uradio Katai? (VIDEO)

Do kraja prvog poluvremena viđena je po jedna solidna poluprilika na obe strane. Solidni debitant Orlandić je iz izgledne situacije šutirao preko gola, dok je na drugoj strani Jovančićev šut sa nekih 11-12 metara u poslednjem trenutku izblokirao Jovanović.

Drugo poluvreme nije moglo bolje da počne za šampiona Srbije. Anđelković je ušao u šesnaesterac Jagodine i pao, a arbitar Matić je bez razmišljanja pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo novajlija Parker, ali se propisno obrukao poslavši loptu nebu pod oblake.

Da li je bio penal za Zvezdu? (VIDEO)

BRUKA PARKERA: Zvezdin napadač loptu sa penala poslao nebu pod oblake! (VIDEO)

Nisu još bili svesni navijači i igrači crveno-belih koliko bi ovo moglo da košta njihov tim, ali su postali kada je Šušnjar u 61. minutu smanjio na 2:1. A onda je usledio šok za sve kada je četiri minuta kasnije bivši napada Partizana Jovančić bio najviši u skoku i matirao Rajkovića za iznenađenje na tribinama i na klupi crvene zvezde.

Proklinjali su u tim trenucima pristalice crveno-belih Džošuu Parkera i njegov promašen penal, a nervoza se uvukla među igrače u crveno-belim dresovima, naročito onog koji je promašio jedanaesterac. Ipak, nije im se to obilo o glavu, jer je spasilac bio Darko Lazović u 80. minutu.

Ovim golom je Zvezda pobedila Jagodinu: Lazovićev centaršut završio u mreži! (VIDEO)

Hteo je da centrira desnokrilni igrač ka Luki Joviću, ali je lopta prevarila i napadača i golmana Perića i završila u mlaoj mreži. Puno sreće za Lalatovića i njegove izabranike koji su uspeli da prekinu niz slabih rezultata, konačno postali efikasni, ali je jasno da će morati još mnogo da rade kako bi došli do igre koju želi njihov trener i navijači.

JAGODINA - CRVENA ZVEZDA 2:3

(Lazović 15, 80 Katai 25 - Šušnjar 61, Jovančić 65)

Jagodina: Perić, Filipović, Mihajlović, Pavić, Martinović, Đurić, Savković, Mitošević, Lepović, Šušnjar (od 83. Arsenijević), Jovančić (od 69. Milinković).

Crvena zvezda: Rajković, Cvetković, Lazić, Jovanović, Anđelković, Ristić (od 74. Bosančić), Stojanović, Katai, Lazović, Parker, Orlandić (od 56. Jović).

JSL, 17. kolo:

Subota

Borac - Rad 0:1

Napredak - Radnički Kragujevac 1:0

Vojvodina - Mladost 2:1

Spartak - OFK Beograd 1:0

Voždovac - Donji Srem 0:1

Novi Pazar - Čukarički 1:2

Partizan - Radnički Niš 0:0

Nedelja

Jagodina - Crvena zvezda 2:3

Tabela: Partizan 40, Crvena zvezda 36, Čukarički 34, Vojvodina 33, Jagodina 24, Novi Pazar 23, OFK Beograd 23, Rad 22, Spartak 21, Mladost 19, Donji Srem 19, Napredak po 19, Voždovac 17, Borac 16, Radnički Niš 13, Radnički Kragujevac 10.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kosmajac

    1. mart 2015 | 15:34

    Tradicionalno pustanje u Jagodini. Kad bi smeo Palma da udari na drzavni projekat...

  • uprava napolje

    1. mart 2015 | 15:15

    Lopovi mars iz PARTIZANA

  • Gde je istina

    1. mart 2015 | 17:39

    Teren očajan, ali nešto malo bolji nego u Nišu i pobedaCRVENE ZVEZDE! Ceo tim je prikazao da je fizički spreman, da ih Lalatović odlično vodi, a da i forsira mlade igrače! Uz verne DELIJE titula ostaje na MARAKANI! Za to vreme, podstanari sa druge strane brda se raspadaju i već na sledećoj tekmi se očekuje stotinak pionira u pratnji roditelja što je već viđeno od strane iste uprave! Njihov problem, sami su zaslužni! CRVENA ZVEZDA ima svoj put ka novim evropskim i svetskim trofejima, igrače i navijače imamo, preostalo je da nas privatizuje UAE!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA