"Orlovi" prošli "generalku"

Rukometaši Srbije silni protiv Češke pred 6.000 gledalaca u Pioniru

  • 0

Rukometna reprezentacija Srbije je opet savladala Češku u prijateljskom meču, koji je poslužio kao generalna proba pred Evropsko prvenstvo u našoj zemlji. "Orlovi" su u Pioniru slavili sa 26:21 (14:12) i najavili da u solidnoj formi dočekuju šampionat na kome su domaćini.

Srbija je već na startu meča pokazala kojim tokom će ići ovaj meč. U 13. minutu meča Srbija je već vodila sa 9:4,a nešto kasnije i 11:6. Ipak, Česi su uspeli da se trgni i poluvreme završe sa podnošljivih minus 2. Međutim, najbolja igra izabranika Veselina Vukovića je viđena u drugom delu igre. Zaigrali su "Orlovi" znatno brže i efikasnije što im je donelo prednost sedam golova razlike na manje od deset minuta do kraja.

U srpskoj reprezentaciji najbolji je bio kapiten Momir Ilić sa sedam golova. Rajko Prodanović i Dobrivoje Marković dali su po četiri, a golman Darko Stanić je imao 17 odbrana. Najbolji u timu Češke je bio Filip Jiha sa četiri pogotka.

Evropsko prvenstvo održaće se od 15. do 29. januara u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Vršcu. Večerašnji meč igran je pred 6.000 gledalaca u Pioniru.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA