VUJOŠEVIĆ: Žao mi je što se moja istupanja tumače kao da sam protiv igrača i navijača Zvezde!

Crno-beli su slavili u Pioniru rezultatom 77:63 i preuzeli treće mesto na tabeli uoči plej-ofa

  • 14

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da je izuzetno zadovoljan pobedom njegovog tima nad Crvenom zvezdom, u derbiju 23. kola regionalne Jadranske lige.

Crno-beli su slavili u Pioniru rezultatom 77:63 i preuzeli treće mesto na tabeli uoči plej-ofa.

- Jako sam zadovoljan pobedom. Zvezda je zaista veliki protivnik, ona je bila favorit. Pohvalio bih igru mojih momaka, dobili su velikog protivnika, pokazali su veliku želju. Utakmica je bila teža za nas, jer smo mogli više da izgubimo, a oni su mogli da odigraju rasterećeno - rekao je Vujošević na konferenciji za medije.

On je dodao da su rezultati Zvezde ove sezone, serija u regionalnoj ligi, plasman u Top 16 fazu Evrolige i osvajanje nacionalnog Kupa dokaz da se radi o velikom potivniku.

- Zvezda je napravila odličan sastav, sa dva kvalitetna stranca i Bobanom Marjanovićem koji je sačekan da sazri kao igrač. Teško ga je čuvati jedan na jedan, on u zonskoj odbrani funkcioniše kao korektor i stvara problem ekipama koje nemaju izrazite šutere. Taj tim vredi i pošteno zarađuje novac koji dobije. Žao mi je što se moja istupanja pogrešno tumače, kao da sam ja protiv tih ljudi ili onih koji navijaju za Zvezdu. Suština je da je i Partizan veliki klub, da su oba kluba deo tradicije i simboli Beograda - rekao je Vujošević.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Trener Partizana još jednom se osvrnuo na tešku finanasijsku situaciju crno-belih.

- Navijači Partizana lojalni su građani ove zemlje i njima je potrebna neka satisfakcija i zadovoljstvo. Činjenica je da je Telekom, koji se prodaje, isključivo sponzor Zvezde i nijednog tima Partizana. Kada kažem da je Zvezda favorizovana, favorizovana je u tom smislu. Mi bismo preživeli sa jednim sponzorstom Telekoma, kao što je to bilo prošle godine. I svesno nam se ukida takva pomoć - istakao je Vujošević.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

On je pohvalio učinak svih igrača Partizana, posebno centra Bože Ðumića.

- Čuvali smo dobro Marjanovića, veoma značajnu ulogu odigrao je Ðumić, koji je u ponedaljak doživeo distorziju skočnog zgloba i prvi put trenirao juče. Imao sam dilemu da li da ga koristim, nov je igrač, dugo je odsustvovao, ali stvarno je dao značajan doprinos. Potpuno je jednaka njegova zasluga u odnosu na ostale igrače - rekao je Vujošević.

Jedan od junaka pobede Partizana, Saša Pavlović, smatra da je njegov tim bio motivisaniji zbog značaja utakmice.

- Imali smo dosta vremena da pripremimo utakmicu, počeli smo dobro, jako u odbrani i držali visok ritam do kraja. Znali smo da su u trećoj četvrtini posebno opasni, to su pokazali često ove sezone, ali smo stisli u odbrani i zasluženo slavili - rekao je Pavlović.

U 24. kolu Jadranske lige Partizan 9. marta gostuje Mega Leksu, dok Crvena zvezda dan ranije dočekuje valjevski Metalac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raki kavasaki

    1. mart 2015 | 22:40

    Nek je sa srecom pa u finalu aba lige protiv Buducnosti.

  • 1312

    2. mart 2015 | 09:49

    Svi koji misle da je Zvezda pustila, neka se zapitaju zasto,ako je to vec istina. Cisto sumnjam da je zbog patriotizma, pre bih rekao da ne zele da rizikuju da ostanu bez evrolige,ako se vec radi o pustanju Partizana, u sta cisto sumnjam.

  • Nikola Delije !!!

    2. mart 2015 | 09:59

    Ahaha e lako je da to kazes posle pobede ! Ovako da smo pobedili nebi se ni rukovao sa zbezdinim trenerom kao i u nisu nemas sportski stav Vujoseviću !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA