RAT KRALJA I BRADONJE: Ovako je izgledao obračun dve NBA zvezde! (VIDEO)

Okršaj Klivlenda i Hjustona prošao je u nadmudrivanju dvojice košarkaša

  • 1

Pravi mali rat "jedan na jedan" smo videli u sjajnoj utakmici NBA lige između Hjustona i Klivlenda, na kojoj su Rokitsi slavili posle produžetka - 105:103.

Iako je Lebron Džejms postigao 37 poena, njegov šut sa linije penala bio je katastrofalan - svega tri puta je bio precizan iz 11 pokušaja. Ključni su bili promašaji u završnici meča, ali je "Kralj" ipak bio tragičar.

Džejms se takođe nadigravao sa prvom zvezdom Hjustona, Džejmsom Hardenom, a koliko su njihovi dueli bili žestoki pokazala je i naredna situacija iz treće četvrtine.

U finišu produžetka, Hjuston je vodio četiri poena razlike, a Džejms je pogodio trojku za 104:103. Usledila je izugbljena lopta domaćina, da bi Smit potom faulirao Džejmsa, koji je oba puta promašio sa linije penala. Na sekund do kraja napravljen je faul nad Hardenom, koji je pogodio prvo slobodno, a namerno promašio drugo slobodno. Iako je Džej Ar Smit uhvatio loptu za Kavse, nije ipak bilo dovoljno vremena za senzacionalnu pobedu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Harden je dakle bio najbolji u Hjustonu sa 33 poena, devet skokova, pet asistencija, tri ukradene lopte i dve blokade. Pratio ga je Tarens Džons sa 19 poena, a 16 je doda Motejunas.

Džejmsa su u Klivlendu pratili Kevin Lav sa 21 poenom i Tristan Tompson sa 14 poena i čak 19 uhvaćenih lopti.

Klipersi su savladali oslabljeni Čikago 96:86 u "Junajted centru, i upisali 39. pobedu u sezoni.

Briljirao je Kris Pol sa 28 koševa i 12 asistencija, dok je centar Deandre Džordan uz devet poena upisao čak 26 skokova, jedan manje od ličnog rekorda.

Nikola Mirotić je s 29 koševa i devet skokova bio najbolji igrač Bulsa, kojima je, osim Derika Rouza, nedostajao napadački učinak Pau Gasola. Španski centar je imao 15 skokova, ali je ostao na samo četiri poena pogodivši tek dva od 13 šuteva iz igre.

Golden Stejt je posle preokreta pobedio na gostovanju Boston sa 106:101, iako su Seltiksi u jednom trenutku vodili sa 56:30.

Kao i po običaju Voriorse je predvodio Stef Kari sa 37 poena, 20 je ubacio Klej Tomspon, a kod Bostona istakao se rezervista Ajzea Tomas sa 20.

Denver je protiv Nju Orleansa pretrpeo šesti uzastopni poraz (99:92) uz 22 poena Tajrika Evansa, dok je bivši kapiten Partizana Žofri Lovernj promašio svih pet šuteva i meč završio sa tri skoka.

NBA, rezultati

Čikago - LA Klipers 86:96

Hjuston - Klivlend 105:103

Sakramento - Portland 99:110

Boston - Golden Stejt 101:106

Indijana - Filadelfija 94:74

Orlando - Šarlot 83:98

LA Lejkers - Oklahoma Siti 101:108

Denver - Nju Orleans 92:99

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA