Talentovani fudbaler Nemačke odlučio da igra za Kazahstan!

Perspektivni fudbaler u kojeg je nekada Milan polagao veliku nadu, odlučio da zaigra za Kazahstan iako je prošao sve mlađe selekcije Nemačke

  • 2

Aleksandar Merkel je pravi primer koliko su nekada fudbalski putevi čudni.

Drugi je najmlađi igrač u istoriji Milana koji je debitovao za rosonere i ispred njega je samo legendarni Paolo Maldini. Nastupao je i za Đenovu, a trenutno je kao član Udinezea na pozajmici u Grashopersu, što je jasan znak da mu karijera konstantno ide silaznom putanjom iako ima tek 23 godine.

Šlag na torti je nedavna odluka momka koji je nastupao za sve reprezentativne selekcije Nemačke sem seniorske, da igra za Kazahstan! Merkel je rođen u Kazahstanu, ali su mu roditelji nemačkog porekla i 1998. godine su se vratili u domovinu gde se Aleksandar fudbalski stvarao.

Printskrin: Youtube/spiritKommunikation Printskrin: Youtube/spiritKommunikation

Izgleda da je bivši fudbaler Milana odavno shvatio da nikada neće dobiti priliku da zaigra za "pancere" i čak je 2010. izjavljivao da bi voleo da igra za Rusiju, ali kada ni to nije mogao da ostvari onda je godinu dana kasnije promenio ploču i opet govorio kako mu je san da igra za Nemačku.

Na kraju, Merkel će u Astani biti predstavljen kao član fudbalske reprezentacije Kazahstana... Čudan momak zar ne?

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA