ZVEZDA I PENALI: Ko će šutirati sledeći posle ovoliko promašaja u dve sezone? (VIDEO)

Za manje od dve godine igrači Crvene zvezde promašili su čak osam penala iz trinaest pokušaja * Sa bele tačke je neuspešno bilo čak šest različitih igrača, i ni jedan od njih nema procenat uspešnosti iznad 50 odsto

  • 9

Fudbaleri Crvene zvezde u poslednje dve godine imaju velikih problema da postignu pogodak iz najizglednje prilike - jedanaesterca. Od početka sezone 2013/14 do danas, crveno -  beli su promašili čak osam od trinaest penala, što čini svega 38 odsto uspešnosti.

BRUKA PARKERA: Zvezdin napadač loptu sa penala poslao nebu pod oblake! (VIDEO)

Poslednji u nizu je promašaj Džošue Parkera u Jagodini, koji je ekipu Nenada Lalatovića mogao skupo da košta. Zvezdin napadač je pri rezultatu 2:0 za crveno - bele sa 11 metara šutirao preko gola. Kao što to u fudbalu obično biva, ubrzo je stigla kazna u vidu dva brzo postignuta pogotka fudbalera Jagodine. Crvena zvezda je na kraju ipak slavila, zahvaljujući srećnom pogotku Darka Lazovića, koji je u toj situaciji zapravo želeo da centrira.

Ove sezone su za Zvezdu dosuđena dva penala, a realizacija je nakon Parkerovog promašaja polovična. U jesenjem delu sezone je precizan sa bele tačke bio Nejc Pečnik u pobedi protiv Donjeg Srema na Marakani (1:0).

Ipak, prethodne sezone su sudije čak 11 puta pokazivali na belu tačku u korist aktuelnog šampiona JSL, ali su igrači koje je tada sa klupe predvodio Slaviša Stojanović, promašili sedam penala.

Sve je počelo promašajem kapitena Nenada Milijaša u kvalifikacijama za LE protiv Černomoreca na "Marakani". Posle toga su menjali izvođači, ali ni to nije pomoglo Zvezdi, jer je čak pet različitih igrača promašilo šut sa 11 metara.

Posle Milijaša je to uradio Dragan Mrđa u 12. kolu JSL protiv Rada. Sledeći promašeni penal takođe je delo Nenada Milijaša, koji nije realizovao kazneni udarac protiv Vojvodine u 15. kolu.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

U prolećnoj polusezoni je prvi promašio Miloš Ninković protiv Radničkog iz Kragujevca u 19. kolu. Nedelju dana ranije bio je precizan sa bele tačke protiv Napretka, ali je gol dao iz drugog pokušaja, pošto je prethodno golman gostiju odbranio udarac, ali je izašao previše sa gol-linije i sudija je ponovio kazneni udarac.

Sledeći izvođač penala bio je Darko Lazović. On je u 23. kolu najpre pogodio sa ''kreča'' protiv Čukaričkog, ali je već u sledećem kolu promašio na gostovanju Zvezde u Novom Pazaru.

Usledio je 146. večiti derbi, na kome je sudija Milorad Mažić dosudio dva penala za crveno - bele. Odgovornost je kod prvog preuzeo Miloš Ninković, ali je golman Partizana Milan Lukač uhvatio živu loptu posle njegovog udarca. Drugi jedanaesterac je izveo Nikola Mijailović, ali je i njegov šut zaustavio čuvar mreže crno - belih.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ipak, i pored činjenice da su promašili sedam od jedanaest penala, što čini čak 64% neuspešnosti, igrači Zvezde su prošle sezone osvojili titulu. Ove sezone su promašili jedan, ali su šutnuli samo dva penala, i trenutno su na četiri boda zaostatka u odnosu na vodeći Partizan i pitanje je kako će se šampionska trka odvijati do kraja. Promašaj Parkera nije koštao Zvezdu bodova, ali biće zanimljivo videti ko će sledeći put preuzeti odgovornost u slučaju eventualnog penala do kraja prvenstva, jer je je veili broj promašenih jedanaesteraca u poslednje dve godine značajno povećao pritisak na izvođačima.

Zanimljivo je da su igrači Zvezde za manje od dve godine čak osam penala šutnuli u golmanov desni ugao, od toga su promašili pet puta. Četiri udarca su išla u levi ugao, a dva su završila u mreži. Jedini udarac koji je išao po sredini gola završio je iznad prečke, a u pitanju je penal koji je izveo Parker.

Na sledećem video snimku možete videti svih sedam promašaja igrača Zvezde iz prethodne sezone. Napomena - u klipu je i nevažeći promašaj Ninkovića protiv Napretka.

Promašeni penali:

2014/15 - jedan od dva

2013/14 - četiri od jedanaest

Ko je sve promašio penal u Zvezdi u poslednje dve godine:

Nenad Milijaš - promašio dva od tri - uspešnost 33 odsto

Miloš Ninković - promašio dva od četiri - uspešnost 50 odsto

Darko Lazović - promašio jedan od dva - uspešnost 50 odsto

Dragan Mrđa - promašio jedan, izveo jedan - uspešnost 0 odsto

Nikola Mijailović - promašio jedan, izveo jedan - uspešnost 0 odsto

Džošua Parker - promašio jedan, izveo jedan - uspešnost 0 odsto

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gejlija iz Ivanjice

    3. mart 2015 | 20:53

    Kad se svira po par penala na jednoj utakmici nema veze,jedan ce dati...

  • Zz

    3. mart 2015 | 21:26

    A vec se zna kad i gde ce biti penala za zvezdu? Toliko o postenju i regularnosti. Zemljo Srbijo!!!

  • M Dj

    3. mart 2015 | 20:35

    Zvezdanesterac...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA