I DVA SRBINA SU MEĐU NJIMA: Nekada saigrači, a sada veliki rivali zbog novca!

Ovi fudbaleri su svojevremeno znojili isti dres, ali ih je novac Premijer lige odveo na suprotne strane i načinio ih ljutim rivalima

  • 0

Engleska Premijer liga možda jeste najkvalitetnije fudbalsko takmičenje u svetu, ali je isto tako i beskrupulozno pošto godinama unazad od nekadašnjih saigrača širom sveta pravi ljute rivale na terenu.

Razlog leži u velikom novcu koji cirkuliše ostrvskim fudbalom i koji ima moć da razdvaja fudbalere. Ako ste u jednom momentu ''najbolji drugari'' to ne znači da ćete za par godina biti u istim odnosima. Daleko od toga da bivši saigrači postanu neprijatelji, ali odnosi među njima svakako postanu drugačiji kada sa različitim timovima počnu juriti ka zajedničkom cilju.

REVOLUCIJA: Premijer liga će se igrati i petkom, TV prava prodata za istorijsku sumu!

Takav je slučaj, od ove zime, sa Stevanom Jovetićem i Huanom Kvadradom. Njih dvojica su kratko bili saigrači u Fiorentini, a kakav su odnos imali govori i podatak da je Crnogorac napominjao Pelegriniju da angažuje Kvadrada. Kolumbijac je završio u Čelsiju koji je lider Premijeršipa, dok mu je Jovetićev Siti glavni praktično jedini konkurent.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Metju Debuši i Eden Azar su pet godina zajedno vojevali u Lilu sve dok ih sudbina nije poslala u velike londonske rivale Čelsi i Arsenal. Belgijanac se za 32 miliona funti preselio u tabor Plavaca, a šest meseci kasnije i Francuz je stigao u glavni grad Engleske.

Posle mnogo lutanja i menjanja klubova širom Evrope, Aleksis Sančez i Radamel Falkao su tek 2014. godine postali direktni rivali. Sančez je, kao napadač Arsenala, postigao 12 golova ove sezone, a Falkao samo četiri za Mančester junajted. Igrali su zajedno u River Plejtu u sezoni 2007/08. Sančez je, takođe, svojevremeno igrao sa Fabregasom u Barsi, dok je Španac sada Čelsijev plejmejker.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Prošle sezone su bili glavne uzdanice Benfike, a sada su na suprotim stranama u Premijer ligi. U pitanju su naši Nemanja Matić i Lazar Marković koji su igrali zajedno u Lisabonu, sve dok vezista nije na zimu prešao u Čelsi. Samo šest meseci kasnije Marković je postao novi član Liverpula. Nedavno su vodili borbu za finale Liga Kupa gde je Čelsi prošao dalje i na kraju osvojio trofej.

Tri godine su Mesut Ozil i Anhel Di Marija zajedno znojili dres Reala iz Madrida, dok Nemac nije odlučio da se preseli u Arsenal. Di Marija je krenuo njegovim stopama i na leto pojačao Junajted, a od njih dvojice mogao bi da zavisi plasman ova dva kluba u LŠ naredne godine. Sada najveće pretnje jedan za drugog, a u Madridu su bili skoro najbolji prijatelji.

Sjajnu generaciju Valensije sa Huanom Matom i Davidom Silvom moćnici su odmah rasčerupali i njih dvojica su preko noći postali veliki konkurenti. Silva je zaigrao za Siti, a Mata za Čelsi. Međutim, još veće rivalstvo između njih dvojice naraslo je kada je Mata prešao u redove gradskog rivala Junajteda.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Slična situacija je i sa Serhijom Aguerom i Davidom De Heom. Dve godine su igrali zajedno, osvojili Ligu Evrope 2010. godine, a potom prodati već naredne. Argentinac u Siti, a Španac u Junajted. Već od prvog dana postali su ''neprijatelji''.

S obzirom na to da su zemljaci i da su toliko igrali zajedno, verujemo da su Fernandinjo i Vilijan izrasli u velike prijatelje i van terena. Od 2007. do 2013. godine bili su udarne igle Šahtjora, a sada se gledaju ''preko nišana'' u dresovima Sitija, odnosno Čelsija. Fernandinjo trenutno vodi sa 1:0.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA