Na Avali se dogodio istorijski momenat za srpski sport! (FOTO)

Trkom "Avalatrail" počela je prva istorijska sezona Nacionalne skajraning lige u Srbiji

  • 0

Uz podršku i pomoć Sekretarijata za Beograda, Sportskog saveza Beograda i Saveza za rekreaciju i fitnes Beograda, Srpska Skajraning Asocijacija organizovala je 1. marta "Avala SkyTrail" – trku na Avali u kojoj je učestvovalo 167 trkača iz 7 zemalja, čime je zvanično označila početak Nacionalne Skajraning lige za 2015. godinu.

Ukupno 89 trkača, 23 žene i 56 muškaraca, je uspešno savladalo celu stazu dugu 16 kilometra sa ukupnim vertikalnim usponom od 900 metrara. Pobednik u muškoj kategoriji je Jovica Jovančev iz Makedonije koju je trku završio za 1 sat i 56 minuta, dok je u ženskoj konkurenciji pobedila Biljana Tadić iz Srbije, koja je stazu pretrčala za 2 sata i 52 minuta.

Foto: Promo Foto: Promo

Drugoplasirani u muškoj kategoriji bio je Žarko Ćulibrk sa vremenom 2 sata i 15 minuta, a trećeplasirani Zoran Prekogačić (2 sata i 17 minuta).

U ženskoj kategoriji drugoplasirana je bila Ana Milosavljević (2 sata i 58 minuta), dok je treće mesto zauzela Sanja Stojanović (3 sata i 2 minuta).

Pored 89 takmičara koji su završili trku, još dvadesetak takmičara je stiglo do cilja, ali bez plasmana jer su propustili jednu ili više kontrolnih tačaka.

Foto: Promo Foto: Promo

U okviru Avala SkyTrail-a održana je i porodična "SkyFamily" trka u kojoj su učestvovali roditelji sa decom. U Avala SkyFamily trci učestvovalo je 32 trkača.

Gospodin Denis Ibišbegović, predsednik srpske Skajraning Asocijacije istakao je da je organizacija zahvalna svim učesnicima Avala SkyTrail-a na velikom broju konstruktivnih saveta koje su nam pružili nakon trke, pokazujući spremnost da pomognu srpskoj Skajraning Asocijaciji u prevazilaženju eventualnih organizacionih propusta, a sve u cilju stvaranja kvalitetne Nacionalne Skajraning lige.

Foto: Promo Foto: Promo

- Pred nama je jasan zadatak, a to je jaka i kvalitetna Nacionalna Skajraning liga, koju smo “otvorili” Avala SkyTrail-om. Do kraja godine očekuje nas još 8 trka, prva sledeća je 21. marta na Rtnju i istakao bih da će srpska Skajraning asocijacija svojim delovanjem nastojati da doprinese razvoju, afirmaciji i promociji Skajraninga, ultra maratona na visokim nadmorskim visinama i ostalim sportovima izdržljivosti, ali i afirmaciji i promociji sportskog i planinskog turizma u Republici Srbiji i šire – istakao je g-din Ibišbegović.

Foto: Promo Foto: Promo
Foto: Promo Foto: Promo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA