KALINIĆ: Čeka se poraz da se priča kako smo u padu forme!

Krilni košarkaš Crvene zvezde nije bio euforičan posle velike pobede nad Makabijem

  • 21

Crvena zvezda je ponovo podsetila na partije koje su je dovele do Top 16 faze Evrolige. U "Komank areni" je pao evropski šampion Makabi iz Tel Aviva (89:76).

Posle meča ipak nije vladala euforija zbog takvog podviga.

- Treba pobeđivati najbolje da bi postao najbolji, to je to - počeo je priču Nikola Kalinić, koji je bio jedan od najboljih pojedinaca na meču sa 14 poena.

Sećate se koliko Zvezdin krilni igrač bio neutešan posle poraza od Žalgirisa? I tad je pokazao da vrlo emotivno pristupa mečevima borbeni igrač. I sada je, prilično otvoreno, govorio o onome što mu je zasmetalo.

- Posle svakog poraza, Zvezda je u padu forme, čeka se svaki poraz da se priča o tome. Nismo ni počeli sezonu i toliko smo u lošoj formi. I onda je svaka ponuda slučajna, ali posle smo u najboljoj formi u istoriji. Na to smo navikli, ali najvažnije je da ostanemo kompaktni, tim, da verujemo u to što radimo i bodrimo se. Da ostavimo što više pobeda do kraja evroligaškog dela za bolju poziciju na tabeli, iako su neke šanse za Top 8 izgubljene - rekao je popularni Kalina, koji se potom upitao:

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Zašto da ne pobediš nekog kad možeš, zbog sebe, dokazivanja i iskustva? Ipak je lep osećaj.

Iako Arena nije bila popunjena prema očekivanjima, Kalinić se nije žalio na to.

- Po ovoj kiši i vremenu, svaka čast navijačima koji su došli. Evo naježio sam se stvarno... Fantastično je bilo igrati pred publikom, koja je došla zaista da gleda, i uživa u košarci. Možda nije bilo 25 hiljada ali bilo je deset hiljada koji su nas bodrili - rekao je Kalinić, dodajući da ne misli da su zbog manjeg broja gledalaca crveno-beli igrali rasterećenije.

- Igrali smo već 20 utakmica kod kuće i navikli smo. Sve radimo isto na svakoj utakmici, uvek sa istom željom. Da se nismo vratili u toj četvrtoj četvrtini, verovatno bi se pričalo kako smo izgubili zbog neispunjene dvorane. Ali mislim da je sve to relativno.

Zaključak Kalinića je da je njegova ekipa prošla kroz važnu školu u ovoj evroligaškoj sezoni.

- Nema mesta euforiji. Tek sad shvatamo koliko su nam značili porazi protiv Žalgirisa i Galatasaraja, pa čak i u Atini protiv Panatinakosa. Mi smo i dalje ista ekipa koja je imala 6-4 u prvom delu. Samo što i mi to moramo da shvatimo - završio je Nikola Kalinić.

KALINIĆ: Zbog Zvezde sam hteo da batalim košarku!

(B.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA