Dženkins rekao veliku istinu o igranju košarke u Srbiji! (VIDEO)

Zvezdin Amerikanac zadovoljan je podrškom navijača protiv Makabija, koji su u manjem broju nego inače bili u "Areni"

  • 39

Kao i Nikola Kalinić, ni Čarls Dženkins nije bio preterano euforičan posle pobede Crvene zvezde nad Makabijem u Top 16 fazi Evrolige (89:76). Srećan da, ali po njegovom mišljenju, ovo je bio rezultat toga što su svi igrači bili jako motivisani pred dolazak izraelskog velikana.

- Priredili smo dobru utakmicu posle dva vezana poraza. Došao nam je sjajan tim i svi smo bili motivisani. Najvažnije je što smo sve vreme, bez obzira na to šta se dešavalo na terenu, bodrili smo jedni druge - istako je je Dženkins.

Na konstataciju da su pobedili evropskog šampiona, Zvezdin Amerikanac je prilično hladno rekao:

- To ništa ne znači. Do kraja Top 16 faze želimo da igramo što bolje protiv tako dobrih timova kao što je Makabi i da pokažemo kakav smo mi tim.  Mislim da će svi reći da smo bili prezaduženi da priredimo ovakvu partiju. Protiv Žalgirisa i Partizana smo promašili zaista previše šuteva za tri poena. Na treninzima svi radimo na tom šutu. Olakšavajuće je kada vidite da lopta konačno ulazi u obruč, i znači za samopouzdanje - rekao je Dženkins.

Zvezdin bek je pojasnio zašto nema mesta euforiji.

- Ne treba biti previše uzbuđen. Ako sam nešto naučio igrajući košarku u Srbiji, to je kratkoročno pamćenje. Šta je bilo danas, nema nikakve veze s onim što će biti sutra.

Dženkins je zadovoljan podrškom navijača, koji su u manjem broju nego inače bili u "Areni".

- Recimo da je vreme uticalo na to što dvorana nije bila puna. Nije bilo navijača kao inače, ali se njihova podrška čuje isto kao kad ih je 25 hiljada ili pet hiljada - konstatovao je Amerikanac, konsatujući potom da je ekipa igrala rasterećeno protiv "ponosa Izraela".

- Na dnu smo tabele, imamo još šest utakmica i sada nema pritiska. Sada možemo da se borimo, jedni za druge - zaključio je Čarls Dženkins.

(B.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dexxx

    6. mart 2015 | 11:30

    Jedan od retkih tamnoputih igraca koji kad igra igra srcem.a neotaljava ugovor..bravo djenka.

  • Ja

    6. mart 2015 | 11:04

    Svaka cast

  • veljko

    6. mart 2015 | 12:36

    Pa vidi da ti kazem Blazic je za Tepica doktor kosarke,Pavlovic jeste bolji,ali sa Milosavljevicem je Jaka isti rang.Tako da ne lupetaj gluposti,mi smo vas prve dve tekme kad je bitno bilo rutinski dobili,a Buducnost ce vas tek pocepati.Tako da ne lozi se previse.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA