PAKLENA ATMOSFERA DOČEKUJE HRVATE: Đoković prvi izlazi na teren!

Meč između Ðokovića i Delića počinje od 13 sati, a potom će na teren Viktor Troicki i talentovani hrvatski tinejdžer Borna Ćorić

  • 1

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković i 158. igrač na ATP listi Mate Delić otvaraju duel reprezentacija Srbije i Hrvatske u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa, koji se do nedelje igra u Kraljevu.

Meč između Ðokovića i Delića počinje od 13 sati, a potom će na teren Viktor Troicki i talentovani hrvatski tinejdžer Borna Ćorić.

Prvi reket sveta istakao je da veoma dobro poznaje hrvatske tenisere i ocenio da će velika prednost srpskog tima u predstojećem susretu biti iskustvo.

- Samo reči hvale imam za Ćorića, na pravom je putu, zreo je za svoje godine i kada neko ko ima 18 godina u kratkom roku, za četiri-pet meseci, pobedi Nadala i Mareja zaslužuje da se o njemu tako priča. Delića takođe znam, jer se naši očevi poznaju i trenirali smo zajedno u Australiji pre nekoliko godina. Prvi put ćemo igrati jedan protiv drugog, visok je i to koristi prilikom servisa - rekao je Ðoković i ponovio da Kraljevo i taj deo Srbije zaslužuju da budu domaćini velikog događaja kakav je Dejvis kup.

Srpski selektor Bogdan Obradović zadovoljan je činjenicom da je ceo tim na okupu, istakavši da su svi u dobroj formi i da je prisutna dobra energija i atmosfera.

- Želimo pobedu i to ne krijemo. Siguran sam da ćemo imati veliku podršku navijača, jer znam da Kraljevčani vole sport i da ne štede dlanove i grla. Ne očekujem nikakve probleme, verujem da će sve biti fer i korektno, jer i najmanji eksces bi štetio i našim igračima. Navijanje nama ide u prilog, a protiv rivala. Tako je svuda u svetu, tako će biti i u Kraljevu - zaključio je Obradović.

Foto: Twitter/@KoleMali Foto: Twitter/@KoleMali

Hrvatske tenisere očekuje paklena atmosfera, a koliko je interesovanje za ovaj meč pokazuje i to da su karte planule za samo pola sata. Takođe treba istaći da je otvoreni trening Novaka Đokovića pratilo više od 3.000 ljudi.

Glavni adut repezentacije Hrvatske, Ćorić, rekao je da se raduje meču u Kraljevu.

- Spreman sam 100 posto za Troickog, osećam se dobro, a samopuzdanje mi daju rezultati sa poslednjih turnira. U dva dana igraću protiv tenisera koji su u Top 50, daću sve od sebe i ići ću na pobedu. Čuo sam da me porede sa Novakom Ðokovićem, to mi godi, jer igramo slično - rekao je Ćorić.

U subotu od 14 sati Nenad Zimonjić i Viktor Troicki igraće dubl meč protiv Franka Škugora i Marina Draganje, a u nedelju, poslednjeg dana meča, od 13 sati sastaju se Ðoković i Chorić, a potom Troicki i Delić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marin zadar

    6. mart 2015 | 09:41

    Nasa dica protiv novaka haha jedino sto ce skupit samopouzdanja za nastavak karijere ... Ali to je sport bolji gazi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA