Vilbal polako osvaja Srbiju, a mi se kladimo da i dalje nemate pojma o čemu se radi! (VIDEO)

Ako niste ljubitelj fudbala, košarke, rukometa, tenisa, odbojke onda je vreme da probate da igrate, ali i da gledate potpuno novi sport u Srbiji

  • 1

VILBAL je koncepcijski potpuno nov sport i prvi sport koji dopušta igračima mogućnost da biraju ciljeve i pravce napada.

Kumulativni faulovi destimulišu grubu igru jer je limit svega 3 faula po trećini te se nakon svakog sledećeg faula izvode penali, zaustavno vreme ne dozvoljava seckanje igre, a neograničen broj izmena i limitiran napad od 20 sekundi održava žestoku dinamiku igre svih 45 minuta dok golmani preuzimaju aktivnu ulogu i kontranapadima prave “paniku” u protivničkim redovima.

Interesovanje ekipa za naredni VILBALSKI VIDOVDANSKI KUP u junu 2015-te je već sada veliko a broj je limitiran na 12 ekipa iz zemlje i inostranstva koji će se u u 8 dana, boriti kroz 4 grupe za polufinale , finale I pehar.

Probajte i vi: Vilbal, sport koji su izmislili Srbi! (FOTO) (VIDEO)

Pogledajte kako “diše” novi sport i kako nam omiljena “igra nogom” dobija jednu sasvim novu I uzbudljivu dimenziju .

Srbija,uprkos svojoj veličini, jeste dokazana sportska velesila u timskim sportovima koja pred svetskom sportskom javnošću, prvi put, kandiduje jedan izuzetno atraktivan timski sport I tim činom postaje zemlja- kolevka sporta.

Prve takmičarske utakmice u istoriji ovog novog sporta odigrale su ekipe JUŽNE PRUGE, GARNIZONA-VRANJE  I  MORAVE

Ekipa GARNIZON VRANJE je u dve teške i neizvesne utakmice osvojila prvi vilbalski pehar i za uvek upisala svoje ime u istoriji VILBALA.

Obe odigrane utakmice su obilovale izuzetnom borbom za svaku loptu, za svaku “bazu” za što više pogodaka u “kapiju” I “vilbal” a prvi srpski vilbaleri su pokazali veliku borbenost, žar I odličnu efikasnost vrlo brzo se prilagodivši novom obliku terena, ciljevima I pravilima igre.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA