Ronaldinjo izabrao 11 najboljih, iznenadiće vas izostavljanje dva igrača!

Jedan od najboljih fudbalera u istoriji izabrao svoj "drim tim" Lige šampiona, a interesantno je da u ekipi nema čoveka koji mu je bio kapiten u Barseloni, kao ni još jednog saigrača koji mu je dosta pomogao

  • 4

Njegovo vreme je prošlo, sada uveseljava navijače u Meksiku gde nastupa za tamošnji Keretaro, ali će svakako ostati upamćen kao jedan od najboljih fudbalera ikada i razlog zbog kojeg su dečaci posle postignutog gola vikali "Ronaldinjooo".

Bio je najzaslužniji za trijumf Barselone u Ligi šampiona 2006. godine, a sada je izabrao svoj idealni tim od igrača koji su nastupali u tom takmičenju i o svakom rekao par stvari.

Zanimljivo je da u Ronaldinjovom izboru nije bilo mesta za Karlesa Pujola koji je komandovao odbranom Barse i bio dugogodišnji kapiten, kao ni za Ćavija, čoveka koji ga je često spajao sa golom.

1. Đanluiđi Bufon - Video sam mnogo sjajnih golmana, ali Bufon je broj jedan zbog svoje konstantnosti. Neki imaju period kada im je forma u padu što nije slučaj sa Bufonom koji je uvek na najvišem nivou.

2. Kafu - Ne možeš biti igrač sa najviše utakmica u dresu Brazila ako nisi poseban. Bio sam presrećan kada je osvojio Ligu šampiona sa Milanom, jer bi bila nepravda da najbolji desni bek ikada nema takav trofej.

3. Džon Teri - Barselona je u Ligi šampiona imala okršaje sa Čelsijem i mogao sam da se uverim zašto im je toliko bitan i dan danas. Dosta je teško kada vas on čuva, a uz to je fantastičan lider svoje ekipe.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

4. Paolo Maldini - On je jedan od najboljih defanzivaca ikada, ali ono što me je impresioniralo u vezi njega je da kad ima loptu u posedu izgleda kao elegantni vezni igrač.

5. Roberto Karlos - Možda najbolji levi bek u istoriji, i jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca. Toliko važan igrač za Real Madrid.

6. Klod Makelele - Odbrana se osećala sigurno kada znaju da je Klod ispred njih, a napadači nisu brinuli, jer je bio iza njih. Za mene je on najbolji igrač za defanzivne zadatke. Nikada nije imao lošu utakmicu.

7. Frenk Lampard - Rekao sam Rajkardu da ga kupi, ali Lampard nije želeo da napusti Čelsi, a sumnjam da bi ga tada oni pustili za bilo koji novac. Broj golova koji je dao kao veznjak je neverovatan.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

8. Kaka - Stvari nisu prošle dobro dok je bio u Realu, ali nemojte da zaboravite da je pravi Kaka onaj iz Milana. Dve, tri godine je bio najbolji na svetu i nije bilo nečega što ne može da uradi.

9. Lionel Mesi - Osvojio sam sve, a jedino za čime žalim je što nisam igrao duže sa Mesijem u Barseloni. Nemam reči koje bi ga opisale, jednostavno ima magiju u nogama.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

10. Ronaldo - Bio je moj idol, a odjednom sam igrao sa njim i osvojio Svetsko prvenstvo. Nikada se neće roditi napadač sličan njemu i neverovatno je kad pomislim da nema Ligu šampiona.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

11. Tijeri Anri - Moj veliki prijatelj sa kojim sam igrao za Barselonu, a malo je falilo da se družimo i u Njujorku. Bio je noćna mora za odbrambene igrače. Brz, jak, dribler.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA