JOŠ MEDALJA ZA SRBIJU! I to evropsko srebro i bronza!

Čestitajmo reprezentativcima Srbije u streljaštvu na osvajanju medalja na prvenstvu Evrope holandskom Arnhemu

  • 4

Reprezentativci Srbije u streljaštvu osvojili su dve medalje na prvenstvu Evrope koje se održava u Arnhemu, u Holandiji.

Trećeg dana takmičenja Damir Mikec se okitio srebrnim odličjem u gađanju vazdušnim pištoljem sa 199,4 krugova, a istim oružjem Srbija je osvojila je ekipnu bronzu rezultatom 1.729 krugova (Mikec 579, Grgić 576, Zlatić 574).

U pojedinačnoj konkurenciji ispred Mikeca zlato je pripalo Nemcu Filipu Grimu (199,8 krugova), dok je bronzu osvojio Rus Anton Gurjanov (175,4).

U konkurenciji 11 selekcija ekipno zlato vazdušnim pištoljem pripalo je Nemačkoj (1.736), a srebro Rusiji takođe sa 1.736.

U prva tri dana šampionata Evrope srpski strelci osvojili su tri medalje - srebro vazdušnim pištoljem Damir Mikec i dve bronze - seniorska muška reprezentacija pištoljem i juniorke vazdušnom puškom.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je reprezentativcima Srbije u streljaštvu osvajanje medalja na prvenstvu Evrope holandskom Arnhemu.

"Strelci iz godine u godinu dokazuju svoj fenomenalan kvalitet i donose medalje s najjačih međunarodnih takmičenja. Njihovi uspesi proizvod su kontinuiranog predanog rada i verujem da će nastaviti da svojim rezultatima budu ponos nacije," navodi se u čestitki ministra Udovičića.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA