Beograd predstavljen u Pragu kao domaćin EP 2017. godine! (FOTO)

Delegacija Atletskog saveza Srbije i Turističke organizacije Beograda je održala prezentaciju Beograda kao grada domaćina Evropskog dvoranskog prvenstva 2017. godine,

  • 0

U okviru održavanja Evropskog dvoranskog prvenstva u Pragu / 6 - 8 mart, delegacija Atletskog saveza Srbije i Turističke organizacije Beograda je održala prezentaciju Beograda kao grada domaćina Evropskog dvoranskog prvenstva 2017. godine, koju je svečano otvorio gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

- Drago mi je što imam priliku da prisustvujem ovom takmičenju u Pragu koje je organizovano na veoma visokom nivou. Srbija je zemlja sporta, a Beograd se već dokazao kao dobar domaćin i organizator velikih sportskih manifestacija, tako da ćemo dati još jednom sve od sebe da ovaj događaj protekne na nivou koje ovo takmičenje zaslužuje. Velika mi je čast što ću u ime grada Beograda sutra preuzeti zastavu za sledeće Evropsko dvoransko prvenstvo u atletici 2017. godine - rekao je gradonačelnik Siniša Mali.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Događaju je prisustvovao i predsednik Evropske atletske federacije Hansjorg Virz, koji se takođe obratio zvanicama:

- Iako tada neću biti predsednik biće mi velika čast da prisustvujem ovom takmičenju 2017.godine kada će Beograd biti domaćin. Na SPAR Evropskog prvenstvu u krosu organizacija je protekla izvanredno,a Beograd je prelep grad. Ništa manje ne očekujem i ovog puta - rekao je Virz.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Usledilo je obraćanje predsednika Atletskog saveza Srbije Veselina Jevrosimovića, koji je ovom prilikom izjavio:

- Kao predsednik Atletskog saveza Srbije mogu samo da vam obećam da ćemo uložiti sve naše snage i moći kako bi ovo takmičenje bilo organizovano na najvišem mogućem nivou - rekao je Jevrosimović.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Budući da je samo dan ranije Asmir Kolašinac osvojio srebrnu medalju u bacanju kugle na EP u Pragu, prisutne je pozdravio i srpski atletičar:

- Za mene kao osvajača zlatne medalje iz Geteborga, i osvajača srebrne medalje iz Praga, velika je cast ugostiti vrhunske atletičare u Srbiju. Ovo je samo dokaz koliko nas sada poštuju u Evropi i svetu. Ogromna je čast za srpski sport, a kamoli za atletiku biti domaćin Evropskog prvenstva. Konačno ćemo imati priliku da zablistamo na domaćem terenu, a ja imam i obavezu da ne razočaram svoju publiku, i ponovim poziciju sa EP u Geteborgu, ali sa još boljim hicem - rekao je Kolašinac.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Nakon toga održana je prezentacija Beograda kao turističke destinacije i grada domaćina EP 2017.

Među zvanicama bili su i podpredsednici Svetske atletske federacije /IAAF Sebastian Coe i Sergej Bubka, generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković, menadžer ASS, Dragutin Topić, predstavnik Ministartsva omladine i sporta Bogdan Knežević , sekretar za sport i omladinu Grada Beograda, Slavko Gak, direktor Kombank Arene, Đorđe Milutinović, menadžer wolksvagena za Srbiju, Milan Lazić, i brojni drugi zvaničnici.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

U nedelju 8. marta će se održati predaja zastave Evropske federacije, što zvanično predstavlja početak organizacije Evropskog dvoranskog prvenstva 2017. u Beogradu.

U naredne dve godine sledi organizaija prvenstva u koju će biti uključene sve gradske strukture. Evropsko prvenstvo u Beogradu će biti održano od 3. do 5. marta 2017. u Kombank Areni, kada će se u našem gradu okupiti preko 1.000 atletičara i oko 10.000 navijača.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Danas je zvanično otvoren i sajt Evropskog dvoranskog prvenstva Beograd 2017. , možete ga pogledati na sledećem linku: www.belgrade2017.org .

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA