Đoković: Za Srbiju igramo najbolje što možemo, zajedništvo nam daje energiju!

Najbolji teniser sveta istakao je nakon plasmana u četvrtfinale Dejvis kupa da je publika u Kraljevu ostavila najjači utisak prva dva dana takmičenja

  • 2

Prvi teniser sveta Novak Ðoković je posle plasmana Srbije u četvrtfunale Dejvis kupa rekao da je pobeda nad Hrvatskom ostvarena zahvaljujući timskom duhu i sjajnoj publici u Kraljevu.

- Najbolji utisak u ova dva dana ostavila je publika, ne samo na nas, nego i na Hrvate. Video sam da su i oni oduševljeni ovakvim prijemom. Nadam se da će ovaj grad ugostiti još veliki broj značajnih događaja, jer je Kraljevo to zaslužilo - rekao je Ðoković posle pobede od 3:0 u dublu sa Nenadom Zimonjićem koja je Srbiji donela nedostižnu prednost od 3:0.

OVAKO SE BORI ZA SRBIJU! Đoković raskrvario ruku, ali nastavio meč protiv Hrvatske! (VIDEO)

Prvi reket Srbije je naglasio da je od početka susreta sa Hrvatskom sve išlo fenomenalno.

- Viktor je pobedom posle velikog preokreta nad Ćorićem pokazao šta znači borbeni duh i koliko je on važan za celu ekipu. Zajedništvo vam daje neophodnu energiju i motivaciju da odigrate najbolje što možete za svoju zemlju - rekao je Ðoković.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Selektor Bogdan Obradović čestitao je sviojim igračima na plasmanu u narednu rundu.

- Momcima čestitam jer su pokazali da imaju ogromno srce. Zaista smo velika porodica, ovaj tim je spreman da osvoji još titula", poručio je Obradović, koji je predvodio reprezentaciju i 2010. kada je Srbija prvi put u istoriji osvojila "salataru''.

On je čestitao Hrvatima na borbenoj i fer igri i naglasio da je i ovaj meč u Kraljevu pokazao da su Srbija i Hrvatska dve velike prijateljske zemlje.

Srbija je u petak povela sa 2:0, zahvaljući pobedama Ðokovića i Troickog koji su bli bolji od Delića i Ćorića sa 3:0, odnosno sa 3:2 u setovima.

Pošto je Srbija obezbedila pobedu, predstojeća dva singl meča u nedelju neće imati rezultatski značaj.

Reprezentacija Srbije će se za plasman u polufinale boriti u julu protiv pobednika duela između Brazila i Argentine.

Ukoliko protivnik bude Brazil, Srbija će biti domaćin, a u suprotnom će gostovati Argentini.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA