MALI: Obećavam, opravdaćemo poverenje ukazano za organizaciju Evropskog prvenstva 2017. godine

Gradonačelnik Beograda naglasio da mu je drago što je imao privilegiju da primi zastavu Evropske federacije

  • 0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali primio je u Pragu zastavu Evropske federacije, koju mu je u "O2 areni" svečano predao predsednik Evropske atletske asocijacije Hansjorg Virc. Ovim činom je počela organizacija Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici koje će biti održano 2017. godine u Kombank Areni u Beogradu.

- Ovaj čin preuzimanja zastave označava i zvanično početak organizacije ovog prvenstva koje nas očekuje u našem glavnom gradu, a ja obećavam da ćemo opravdati poverenje koje nam je ukazano. Ovo je veliki i važan događaj, koji će svakako doprineti pozicioniranju Beograda kao dobrog domaćina i organizatora sportskih takmičenja - rekao je gradonačelnik Siniša Mali.

Mali je naglasio da mu je drago što je imao privilegiju da primi zastavu Evropske federacije, i da su medalje Ivane Španović i Asmira Kolašinca odličan uvod u ono što će se dešavati u Kombank areni 2017. godine.

- Njihove medalje su nam dale još veći podstrek da damo sve od sebe da ovo takmičenje protekne na najvišem nivou. U organizaciju će u naredne dve godine biti uključene sve gradske strukture - rekao je Mali.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

U okviru Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici koje se od 6. do 8. marta održavalo u Pragu, Atletski savez Srbije i Turistička organizacija Beograda su organizovali predstavljanje Beograda kao sledećeg domaćina ovog prvenstva, na kome se svečano obratio gradonačelnik. On je tom prilikom istakao da je Srbija zemlja sporta, a da se Grad Beograd već dokazao kao dobar domaćin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA