ITALIJANI, UGLEDAJTE SE NA NEMCE: Devet golova na dve utakmice u Bundesligi! (VIDEO)

U poslednje dve utakmice nemačke Bundeslige postignuto je čak devet golova. Keln je furioznom završnicom pregazio Ajntraht, a Bajer Leverkuzen se novom pobedom približio direktnom plasmanu u Ligu šampiona

  • 2

Kompletirano je 24. kolo nemačke Bundeslige, a sjajne partije pružili su Keln i Bajer Leverkuzen, koji su svoje rivale počastili sa četiri odnosno tri gola.

Na dve utakmice viđeno je devet golova i to je pravi dokaz kakav se trenutno fudbal igra u Nemačkoj. Primera radi u italijanskoj Seriji A je na pet susreta postignuto sedam, što oslikava stanje posrnule lige koja je nekada bila najatraktivnija.

Keln je ugostio Ajntraht iz Frankfurta i furioznom završnicom slomio rivala. Do 72. minuta bilo je 1:1, da bi u narednih deset "jarčevi" postigli tri gola i rešili meč. U gostujućem timu dvostruki strelac bio je Aleksander Majer i tako zauzeo vodeće mesto na listi strelaca sa 18 golova u sezoni.

Najzanimljiviji detalj je priredio napadač domaćih, Udža koji je nakon što je zatresao mrežu, pogodak proslavio na bizaran način. Nigerijac je prilikom slavlja otrčao do jarca maskote kluba i nesrećnu životinju vukao za rogove!

U poslednjem meču Paderborn je na svom terenu ubedljivo poražen od Leverkuzena sa 3:0, iako je "farmaceutima" trebalo dosta vremena da probiju bedem domaćeg tima i ostvare bitan trijumf u borbi za poziciju koja direktno vodi u Ligu šampiona.

U 73. minutu su načeli rivala golom grčkog reprezentativca Papadopulosa, a Hjong-Min Son je potvrdio pobedu sa dva precizna hica u završnici.

Posebno lep detalj je bio prvi pogodak Korejca za 2:0 kada je Bajer Leverkuzen demonstrirao jednostavnost i lepotu fudbala. Bila su im dovoljna tri poteza u akciji koja je rezultirala rutinskom realizacijom Sona.

Bundesliga 24. kolo:

Petak

Stutgart – Herta 0:0

Subota

Augsburg – Volfsburg 1:0

Frajbrug – Verder 0:1

Hamburg – Borusija Dortmund 0:0

Hanover – Bajern Minhen 1:3

Šalke – Hofenhajm 3:1

Majnc – Borusija Menhengladbah 2:2

Nedelja:

Keln – Ajntraht Frankfurt 4:2

(Dejverson 28, Rise 72, Osako 79, Udža 82 – Majer 58, pen 92)

Paderborn – Bajer Leverkuzen 0:3

(Padapopulos 73, Son 84, 93)

Tabela: Bajern Minhen 61, Volfsburg 50, Borusija Menhengladbah 41, Bajer Leverkuzen 39, Šalke i Augsburg po 38...Paderborn 23, Frajburg 22, Stutgart 20.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kjevo

    9. mart 2015 | 01:42

    Увијек је љепше погледати Калчо него Бундес,екипе у Калчу су тактички испред и ко разумије фудбал то схвата.Можда је Бајерн доминантан али у Италији нема то да заредом дајеш трипут шест голова оо мечу.Можеш добити Кјево или Торино али 1:0.У томе је љепота Калча.

  • Lemi

    8. mart 2015 | 22:28

    Ljudi jeli neko gledao bajern kako je dao prva dva gola slobodan udarac nepostojeci prekrsaj na ivici sesnaest metara.a tek penal ne da nije bio vec je grozno koliko je bajern povlasten!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA