Pogledajte doček Asmira Kolašinca na beogradskom aerodromu! (VIDEO)

Evropski dvoranski vicešampion primao je čestitke od okupljenih na aerodromu "Nikola Tesla"

  • 13
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Umoran i zadovoljan, Asmir Kolašinac je stigao u Srbiju iz Praga, gde je osvojio evropsku srebrnu medalju na dvoranskom prvenstvu ovog vikenda.

Naš bacač kulge ima nove izazove, među kojima je i Dijamantska liga, ali i prioritetno Svetsko prvenstvo u Pekingu.

Za dve godine, pokušaće da osvoji najsjajnije odličje, i to u Beogradu, koji je zvanično u nedelju preuzeo domaćinstvo naredne evropske atletske smotre.

- Možda je bolje da u Beogradu pojurim za zlatom. Upotpunio sam kolekciju, sada imam zlatnu, srebrnu i bronzanu. Zaista sam srećan zbog toga. Pokušaću da se što bolje odmorim, i da se što bolje spremim za Svetsko prvenstvo koje me očekuje na kraju sezone, i da donesem tu prvu svetsku medalju - rekao je Kolašinac na aerodromu "Nikola Tesla".

Atletičar je sumirao nastup u Pragu.

- Iskreno, mi smo svi prezadovoljni. Za moju medalju smo se pribojavali baš zbog konkurencije. Ivana je bila superiorna i nismo očekivali ništa manje od nje. Ovo je podstrek za sve nas, pogotovo za mene zbog načina na koji sam osvojio medalju, za samopouzdanje na tom Svetskom prvenstvu koje nas očekuje, da budem ravnopravan i borim se za medalju - rekao je Telegrafu Kolašinac, koji je odličje zaslužio hicem, u poslednjoj, šestoj seriji.

- Najlepši je osećaj. Drugačije bi bilo da sam bacio u prvoj pa da onda čekam. Ovako, u šestoj, vladalo je veliko uzbuđenje i neizvesnost. Mnogi nisu možda ni verovali, strahovali su da ću možda prestupiti, rizikovati. Međutim ja nijednog trenutka nisam pomislio da neću uspeti, i tako se desilo, u šestoj seriji. Ne može biti bolje - uz osmeh je završio Asmir Kolašinac.

(B.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA