Zvezdina petorka talenata sa kojima će napasti fajnal for Evrolige! (VIDEO)

Zvezda prvi put ove sezone predstavila mlade igrače koji bi trebalo da predstavljaju budućnost tima u narednim godinama uz još nekolicinu iz mlađih kategorija

  • 47

Košarkaši Crvene zvezde suvereno vladaju ABA ligom, a uspeli su da podignu nivo forme i u TOP 16 fazi Evrolige. Vidi se da polako podižu formu i za odlučujuće mečeve u plej-ofu i KLS ligi.

Ipak, ono što je najbolje je da crveno-beli misle i na budućnost, odnosno na tim koji bi trebalo da se grai u narednim godinama i da napadne malo više od TOP 16 faze.

Tim koji bi trebalo da napadne plej -of, a zašto ne i fajnal for najjačeg takmičenja.

Radonjić: Možda budemo prvaci Evrope za pet, šest godina!

Iako su u prvom timu Zvezde već neko vreme, talentovani košarkaši crveno-belih Nikola Rebić (20), Marko Tejić (19), Đorđe Kaplanović (19) i Aleksa Radanov (17) dobili su priliku tek protiv Metalca da se svi zajedno nađu na terenu i da pokažu svoj repertoar. Nedostajao je samo još Nikola Čvorović (21) koji se nije skidao na ovom meču, ali pripada toj generaciji.

Evo kako izgleda ta petorka budućnosti.

5. Marko Tejić 19 g 209 cm

4. Đorđe Kaplanović 19 g 209 cm

3. Nikola Čvorović 21 g 201 cm

2. Aleksa Radanov 17 g 200 cm

1. Nikola Rebić 20 g 195

Doduše, Marko Tejić već neko vreme dobija ozbiljnu šansu, Rebić na "kašičicu" srče minutažu, ali nema sumnje da Zvezda ozbiljno planira u predstojećim godinama da iz svog pogona uzima igrače za prvi tim.

Tejić ima 19 godina visok je 209 cm a igra na poziciji krilnog centra i centra.. Odlikuje ga odličan šut ta tri poena.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Kad se na ovih pet momaka nadovežu i takođe mladi Luka Mitrović (21) Nemanja Dangubić (21) jasno je da Zvezda može da formira okosnicu tima koji će napasti fajnal-for Evrolige za nekoliko godina.

Ali da se vratimo na naše male junake. U nedelju su protiv Metalca dobili malo više šanse.

Rebić je na mestu plejmejkera odigrao 19 minuta što mu nije rekord (protiv Solnoka igrao 28 minuta) i ubacio je dva poena u dve asistencije.

Nema sumnje da njega polako pripremaju za sledeću godinu, kada ode Vilijams...Ima 19 godina visok je 195cm

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Nikola Čvorović je početkom ove sezone priključen prvom timu baš kao i Đorđe Kaplanović, ali nije dobijao pravu šansu.

Prošle godine je imao odličnu sezonu u FMP-u zbog čega je i priključen prvom timu Zvezde.

Visok je 201 cm igra na poziciji krila i ima 21 godinu.

Foto Marko Todorović Foto Marko Todorović

Đorđe Kaplanović je prošla mlađe kategorije FMP-a i Crvene zvezde, da bi jednu sezonu otišao u inostranstvo pa se opet vratio u Zvezdu.

Ove sezone igrao je samo protiv Metalca. Visok je 209 cm igra na poziciji krilnog centra i ima 19 godina ( uskoro puni 20)

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Aleksa Radanov je najmlađi član zvezdine talentobane petorke. Ima samo 17 godina visok je 200 metra i gra na poziciji plejmejkera, beka i krila.

Protiv Metalca je imao debi u seniorskoj kategoriji za ekipu Crvene zvezde a sudeći po asistenciji za Dangubića smeši mu se lepa budućnost.

Naravno, nisu oni jedini jer u svojoj filijali Zvezda ima mnogo talentovanih igrača. Uostalom generacija 1996,97 godište je prošle godine postala šampion Evrolige. A tu treba izdvojiti Vojislava Stankovića, Aleksandra Aranitovića i Borišu Simanića.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA