URNEBESNI DUŠKO KORAĆ: Legendarni komentator će vam opet naterati suze na oči! (VIDEO)

Legendarni sportski komenator RTS-a, bez koga ne bismo mogli da zamislimo prenose s atletskih takmičenja, priča za Telegraf o uspesima Ivane Španović i Asmira Kolašinca, uz svoje čuvene komentare

  • 19

Televizijski prenosi sa atletskih ili plivačkih takmičenja, odnosno kako on kaže bazičnih sportova se teško mogu zamisliti, a njegovi komentari se prepričavaju među ljudima kad god se pomene neki sportski komentator. Naravno, reč je o Dušku Koraću koji će ostati upamćen i posle Evropskog dvoranskog prvenstva sa koga su se naši atletičari vratili sa dve medalje.

Ivana Španović je donela evropsko zlato, a Asmir Kolašinac srebro u Srbiju, a dok su njih dvoje vodili svoje bitke na borilištima, legendarni komentator Javnog servisa je bio tu da podiže moral i adrenalin gledaocima, ali i da ih umiruje pojedinim svojim komentarima, naročito na račun reditelja prenosa.

Ivana i Asmir zajedno poručili Srbiji: Jedva čekamo da branimo medalje u Beogradu 2017! (FOTO)

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Zbog njegovog iskustva i toga što prati altetiku već decenijama, Telegraf Sport je iskoristio priliku pred specijalnu konferenciju povodom uspeha naših takmičara u Pragu, da sa gospodinom Koraćem porazgovara malo o neverovatnim uspesima srpske kraljice sportova, a naročito o Asmiru i Ivani.

Vučić: Ivanine suze i Asmirov osmeh su nešto neprocenjivo! (FOTO)

- Ja bih rekao da su oni strano telo u Srbiji. Toliko nestvarne rezultate ostvaruju. Kada bi neko uzeo da analizira kako i zašto sistemom logičkih silogizama ne bi mogao da dođe do rešenja. Siguran sam da će u budućnosti biti potrebno neko pik-ap vozilo da bi doneli silne medalje naši atletičari, a ne kao do sada mercedesom i BMV-om.

Evo zašto se Ivana Španović nije vratila avionom u Beograd!

Koraću je izuzetno drago što su devojčice i mladići dobili uzore u Ivani i Asmiru i što će ih oni povući da se bave sportom, a ne nekim drugim stvarima.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Kada Ivana bude preskočila 7,01 metara, ja verujem da ce mnoge devojčice koje sada razmišljaju o tome da li će ili neće za maturu staviti silikone, shvatiti da ako se budu bavile sportom, bilo profesionalno ili rekreativno, barem dostići deo onoga što je uradila Ivana - ispričao je čuveni komentator za Telegraf.

Osvojila je zlato na EP, ali ovo je životna želja zlatne Ivane! (FOTO)

NEVEROVATNO!! Telegraf predvideo sa kojim rezultatom će Ivana Španović pobediti na EP! (VIDEO)

Ono što su do sada svi već primetili jeste da Španovićeva osim svojim rezultatima pleni i lepotom na borilištima, čime ponajviše podseća i na njegovu omiljenu atletičarku, Jelenu Isinbajevu za koje ne štedi epitete kada govori o njoj, a sada isto tako govori i o srpskoj skakačici u dalj i naziva je jedinom pravom naslednicom legendarne ruske visašice.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Ivana je uz Anu Ivanović jedna od onih koje bez trunke šminke izgledaju kao Afrodite, kao boginje. One nisu samo atletsko sportske kraljice, već su praznik za oči u svakom pogledu.

- Jelena je dobila naslednicu, naročito sa onim suzama. Jedina je razlika u boji očiju. Trenutno na atletskoj sceni i u estetskom i u sportskom smislu je Ivana prava naslednica. Jedna je pustila suze u Pekingu 2008. godine, a druga je okupala svoje crne oči u Pragu ove godine. Ivana je zauzela mesto World athletic queen - ispričao je Korać.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Kako vas ne bismo uskratili za stale njegove komentare pogledajte video ispod i poslušajte šta je Duško Korać ispričao u kameru Telegraf Sporta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krivokapic Nikola

    12. mart 2015 | 22:25

    Pratio sam skoro celo prvenstvo.Toliko je covek izvaljivao,da sam se slatko smejao.Jedva cekam njegove prenose,bilo da je atletika ili plivanje.

  • Milan

    12. mart 2015 | 23:34

    Da je vise ovakvih komentatora svaki prenos bi bio nesto novo i zanimljivo, čovek prenosi atletiku i plivanje i svi uzivaju dok gledaju i ne dosadjuju se...pozdrav za legendu!!!!!!!

  • Neša

    12. mart 2015 | 23:51

    Neponovljivi Dule legenda!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA