ZVANIČNO: FIBA od 1. maja više ne priznaje ABA ligu! (FOTO)

Bord FIBA Evrope je zvanično obavestio čelnike regionalnog takmičenja o svojoj odluci da više ne priznaje tu ligu

  • 8

Bord FIBA Evrope zvanično je obavestio čelnike regionalnog takmičenja i relevantne nacionalne federacije da odluka o povlačenju priznanja ABA lige stupa na snagu 1. maja.

Košarkaški savez Srbije preneo je dopis koji je izvršni direktor FIBA Kamil Novak poslao predsedniku regionalnog takmičenja Radovanu Lorbeku.

- Bord FIBA je razgovarao o statusu vaše lige, koja nije bila u stanju da dokaže da ispunjava sve zakonske i regulatorne zahteve. Odbor je odlučio da povuče priznanje Jadranskoj lige. Ova odluka stupa na snagu na kraju sezone 2014/2015, odnosno 1. maja 2015. godine - navodi se u pismu.

Košarkaški savezi Hrvatske i Srbije podržali su Jadransku ligu kako bi preko nje klubovi izborili učesće u Evroligi i Evrokupu, takmičenja priznatim od strane ULEB-a.

Foto: Košarkaški savez Srbije Foto: Košarkaški savez Srbije

Sa druge strane podršku FIBA dao je Košarkaški savez Slovenije, dok je najveći slovenački klub Olimpija iz Ljubljana izneo drugačiji stav i najavio ostanak u ABA ligi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Apostol

    10. mart 2015 | 14:27

    Politicka odluka,nema veze sa sportom! Zele na ovim prostorima kosarku da uniste,pa danam onda kupunu talente sa 13 -14 godina za badava. Kao i fudbal,nekad smo bili klasa,igrac iz najlosijih klubova su sa lakocom nalazili angazman u inostranstvu,a danas Zvezda i Partizan igraju na livadama i kukuruzistima,a nekad su obarali velike klubove sirom Evrope.

  • Mica

    10. mart 2015 | 18:31

    Ukine li se ABA liga to će biti propast za košarku na ovim prostorima.

  • Ноле

    10. mart 2015 | 20:38

    То је пропаст наше кошарке ! Као и кошарке на овим просторима ! Ко ће имати интерес да улаже у домаћу кошарку ! Нико ! Очекује је судбина фудбалске лиге ! Дно ! Дна ! И неће имати пролаз у евролигу ! Фиба је покретала своју евролигу са неким другоразредним клубовима и пропала за годину !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA