Rasisti čekaju srpske tenisere u julu! (VIDEO)

Tensika reprezentacija Srbije će nakon Vimbldona gostovati u drugoj najvećoj Južnoameričkoj državi, gde će ih čekati nimalo prijateljski nastrojeni navijači

  • 8

Brazilski teniseri Žoao Souza i Tomaš Beluči otkrili su danas da su tokom meča prvog kola Dejvis kupa protiv Argentine u Buenos Ajresu vređani na rasnoj onovi.

Do incidenta je došlo na meču između Souze i Leonarda Majera, koji je domaći igrač dobio posle šest sati i 42 minuta igre - 7:6, 7:6, 5:7, 5:7, 15:13.

NAJDUŽI MEČ DEJVIS KUPA: Argentinac i Brazilac igrali skoro sedam sati! (VIDEO)

DOČEKASMO PROTIVNIKA: Srbija igra protiv Argentine!

- Hteo sam da odem do sudije, ali znao sam da bi to dodatno razbesnelo publiku. Očekivali smo težak meč, posebno kad ne igrate kod kuće, ali to sa rasizmom je prevršilo svaku meru - rekao je Souza za brazilski sajt SporTV.

Na publiku u glavnom gradu Argentine žalio se i Beluči, koji je izgubio odlučujući meč od Frederika Delbonisa sa 6:3, 3:6, 6:2, 7:5.

- To je bio najteži dan za igru. Bilo je bučno, mnogo njih mi je dobacivalo tokom servisa, psovali su me kada sam išao u toalet. Znali smo da će biti tako, da nas neće tretirati kao lordove - rekao je Beluči.

Argentina je pobedila Brazil sa 3:2, a u četvrtfinalu će igrati protiv selekcije Srbije, a duel je na programu od 17. do 19. jula.

Na sledećem video snimku možete i videti kako publika u Argentini prati mečeve i koliko strasno bodri svoje igrače, tako da Đoković i ekipa neće biti prijateljski dočekani od strane navijača u ovoj zemlji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Levo

    10. mart 2015 | 18:02

    A da im posaljemo ove nase navijace?! I tako nemaju puno posla ovde.

  • jovan Usa

    10. mart 2015 | 17:41

    Povedemo 500 srpskih navijača koji će bez problema ali sa incidentima uvesti red

  • Kjevo

    10. mart 2015 | 20:15

    То је ривалитет ,највећи на свијету,какав расизам.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA