Ovo je igrač kog Divac smatra najtalentovanijim sa kojim je ikad igrao!

Novi potpredsednik Sakramento Kingsa pričao je o svojoj karijeri u intervjuu "USA Today"

  • 2

Vlade Divac se vraća u Sakramento, i to kao potpredsednik kluba u kom je proveo najbolje godine u karijeri, pogotovo kada je u pitanju onaj deo u NBA ligi.

Prvi put se povratak u Kaliforniju pominjao već prošle godine.

- Prvi put sam razvorao sa gospodinom Vivekom (vlasnikom kluba) prošle godine, kada sam došao u Sakramento nakon što sam saznao da su pronašli način da se franšiza ne preseli i bio sam mnogo srećan. On je svima govorio da je u SAD obično sve posao, zar ne? Ali znate, ovo je verovatno jedna priča u kojoj su ljubav i emocije pobedile biznis. Mislim da ljudi u Sakramentu zaista zaslužuju tim jer vole košarku - rekao je Divac, i nastavio:

- Posle sam u Kini, gde su igrali Kingsi i Netsi, još razgovarao sa Vivekom o njegovoj filozofiji i viziji. Uživao sam u njegovom društvu, a onda smo počeli da razgovaramo o opcijama i o mom eventualnom povratku. Glavna mi je bila porodica: moj najstariji sin već se odselio u Los Anđeles na koledž, drugi sin mi je u Njujorku, a ćerka nam završava srednju školu. Konačno, na Ol-staru u Njujorku smo ponovo razgovarali i prihvatio sam posao jer je to sjajna prilika - rekao je Divac.

Naš trofejni košarkaš i još aktuelni predsednik Olimpijskog komiteta Srbije pričao je i o trejdu iz 1996. godine, kada je poslat u Šarlot, a u drugom smeru stigao Kobi Brajant.

- Možda smo kratko razgovarali o tome, i to u poslednjoj mojoj sezoni u NBA kada smo bili saigrači (2004/2005). Bilo je zabavno. Znate, kada počnete nešto, onda napravite veliki krug i dođete do kraja. Divna je priča što sam završio karijeru sa Kobijem. Mnogo ga poštujem. Mislim da je on najtalentovaniji košarkaš sa kojim sam ikada igrao. Tu su i Medžik, Kris Veber, Glen Rajs i Peđa Stojaković - zaključio je Divac.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs/B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojsa

    11. mart 2015 | 02:20

    Divac je razocarao vecinu Srba u Srbiji ne bi trebalo vise uopste da se pise o njemu konacno je otisao u svoju domovinu ameriku,sve lose stvari je pokupio odande dobro je sto se vratio!

  • Brandon Jennings

    11. mart 2015 | 04:23

    Ma samo je jedan Kareem-Abdul Jabbar!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA