ZVIŽDUCI U MADRIDU: Real poražen od Šalkea! Ali šampion ide dalje, kao i Porto!

Nemačka ekipa je porazila aktuelnog šampiona rezultatom 4:3, ali zavhaljujući pobedi u prvom meču, "kraljevići" idu dalje. Porto je priredio najubedljiviji trijumf u nokaut fazi

  • 4

Dobili smo prve četvrtfinaliste Lige šampiona! U večeri iznenađenja i sjajnih golova, narednoj fazi će se radovati fudbaleri madridskog Reala i Porta.

Jako zanimljivo je bilo u Madridu, gde je Real još jednom pokazao da je u padu forme, što je Šalke mogao da iskoristi i napravi čudo nakon poraza u prvom meču od 0:2. Na kraju je slavio tim Roberta di Matea na "Bernabeuu" rezultatom 4:3, a Madrid je strepeo bukvalno do poslednjeg zvižduka sudije.

A onda su trajali zvižduci na krcatom madridskom stadionu... i trajali, i trajali. Jasna poruka! Poslednji put kad je Real na svom terenu primio više od tri gola u nokaut fazi evrotakmičenja bilo je u martu 1991. godine, i to na utakmici sa Spartakom iz Moskve.

Računajući i prošlu sezonu, Real Madrid je u Ligi šampiona pretrpeo prvi poraz nakon deset pobeda zaredom.

U Portu je domaća ekipa sasvim nadigrala Bazel - 4:0. Ovo je ujedno i najubedljivija pobeda portugalske ekipe u nokaut fazi Lige šampiona.

Real Madrid - Šalke 4:3 (prvi meč 2:0)

(Ronaldo 25, 45+1, Benzema 53 - Fuks 20, Huntelar 40,84 Sane 57)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ceo svet je očekivao rutinu, a onda je ekipa iz Gelzenkirhena imala 20 šuteva ka golu Madriđana, od kojih je DESET bilo u okvir gola.

Šalke je pokazao sve ono što čini jednu odličnu nemačku ekipu - borbenost i kreativnost, i već od samog starta je postalo jasno da će ekipa iz Gelzenkirhena stremiti ka čudu na "Bernabeuu".

U prvim minuta su gosti bili konkretniji i pretili su, a nagrada je stigla u 20. minutu, kada je Barneta sa desne strane proigrao samog Fuksa na suprotnoj strani, koji je lako uspeo da savlada Kasiljasa. Ovo je prvi put od 1. oktobra prošle gone i meča sa Ludogorecom da aktuelni šampion Evrope mora da juri rezultat.

Zvižduci su se začuli u Madridu, ali ih je posle pet minuta zamenilo oduševljenje.

Posle tri utakmice bez gola, Kristijano Ronaldo je pogodio u pravom momentu - glavom je plasirao u mrežu loptu, koju je iz kornera poslao Toni Kros.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Šalke nije stajao, i dalje je grizao i imao je veći posed lopte, i opet mu se smešilo vođstvo. I u 40. minutu, nekadašnji igrač Reala Klas Jan Huntelar najpre je pogodio prečku šutem iz daljine, a onda se u narednom napadu našao na pravom mestu kada je Mejerov šut odbio Kasiljas. Holanđanin je onda natrčao i ponovo ućutkao "Bernabeu".

Nisu se Nemci opet dugo radovali, jer se opet pojavio Ronaldo, iskoristio centaršut Koentraa sa leve strane i ponovo glavom izjednačio rezultat na 2:2.

U drugom poluvremenu je delovalo da je Benzema svojim 42. golom na 71 melu u LŠ prelomio pitanje pobednika. Francuz, koji se sada izjednačio sa Alesandrom Del Pjerom na 10. mestu liste strelaca, lako je prešao odbranu Šalkea sa leve ka desnoj strani isped gola, i zatresao nebranjenu mrežu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Mislite da je to bio kraj? Ne, Šalke je izjednačio rezultat posle četiri minuta, kada je rezervista Sane sa ivice kaznenog prostora poslao prelepu dijagonalu iza Kasiljasovih leđa.

Nije bilo više druge za Anćelotija, poslao je na teren skoro oporavljenog Modrića (umesto Kedire) i Marsela (umesto Koentraa).

Taman kad je delovalo da će 3:3 biti konačan rezultat, Šalke je poveo po treći put - poleteo je Huntelar u kontru i maltene iz punog trka šutirao, i o prečku postigao gol.

U poslednjim minutima je Realov spasilac bio je Iker Kasiljas, odbranivši mrežu u dva navrata.

Porto - Bazel 4:0 (prvi meč 1:1)

(Brahimi 16, Erera 47, Kasemiro 56, Abubakar 76)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Potpuno drugačija utakmica odigrana je u Portu, gde je domaćin uspeo da obezbedi svoje mesto u četvrtfinalu zahvaljujući pobedi od 2:0. U prvom meču bio je, podsećamo, 1:1.

Direktno iz slobodnog udarca je u 14. minutu pogodio Brahimi, i on je tek drugi igrač koji je dva puta na taj način postigao pogodak.

To je bilo i jedino vredno pomena u ne preterano zanimljivom prvom poluvremenu, da bi u nastavku Porto lagano, u prvih 15-ak minuta dao još dva gola kojima su uništene nade švajcarskoj ekipi za evenutalni prolaz.

I to kakva dva gola! Erera je najpre oduševio "Dragao" prelepim šutem sa 17 metara.

Kazemiro je za manje od deset minuta poslao bombu iz slobodnog udarca, što mu je bio prvi pogodak u LŠ na 12 utakmica.

Konačan rezultat postavio je Abubakar.

Bazel je postigao samo jedan gol na šest gostujućih utakmica na kojima su im protivnici bili portugalski timovi. Sada je skor: tri remija i tri poraza.

Osmina finala, preostale utakmice:

Sreda:

Bajern Minhen - Šahtjor Donjeck (prvi meč 0:0)

Čelsi - Pari Sen Žermen (1:1).

Utorak, 17. mart:

Atletiko Madrid - Bajer Leverkuzen (0:1)

Monako - Arsenal (3:1)

Sreda, 18. mart:

Barselona - Mančester Siti (2:1)

Borusija Dortmund - Juventus (1:2)

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Njego

    10. mart 2015 | 23:23

    Namestaljka.... klasicna

  • Nikola delije !

    10. mart 2015 | 23:00

    Ajde bre preći cu da navijam za Barsu, ima da zavrse kao Borusia Dortmund !

  • &

    11. mart 2015 | 06:51

    Salke je zasluzio da prodje vise nego Real.I to uz dva extra gola.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA