Brajantovih 40 poena, Veseli starter

Posle očajnog dana protiv Hornetsa, Kobi blistao u kalifornijskom derbiju, Češki reprezentativac za 35 minuta 10 poena, Minesota bez Miličića i Pekovića, ali i bez plej-ofa

  • 0

Pre gotovo tri meseca Kobi Brajant je odigrao četiri uzastopne utakmice na kojima je postizao 4o ili više poena. Od tada, to mu se nije desilo nijednom. Do sinoć. Manje od 24 sata od očajnog izdanja protiv Hornetsa ubacio je 40 poena i tek drugi put ove godine imao procenat šuta iznad 50%.

Lejkersi su dobili utakmicu i preporođenog Brajanta, ali su na neodređeno vreme ostali bez Endrua Bajnama. Prvi centar tima iz Losa Anđelesa povredio je levi članak krajem prve četvrtine i do kraja utakmice nije ulazio u igru. Solidno ga je zamenio Troj Marfi sa 11 skokova i osam poena.

Dobar posao pod obručima obavio je i Pau Gasol sa 11 skokova i tri blokade, a sa 26 poena bio je i drugi najbolji strelac ekipe. Plejmejker Ramon Sesenjon ubacio je 23 poena.

Nikola Peković je putovao s ekipom Minesote u Oregon, ali nije nastupio. Vulfsi su poraženi od Portlanda, čime su se gotovo izvesno oprostili od plej-ofa. Skoro ceo tim Portlanda ostvario je dvocifren košgeterski učinak, a najefikasniji su bili Lamarkus Oldridž sa 26 i Nikolas Batum sa 24.

Kevin Lav je opet bio najefikasniji kod Vulfsa sa 26 poena, ali mu je za jedan skok izmakao novi dabl-dabl. Miličić opet nije igrao.

Zato je Jan Veseli bio starter u porazu Vašingtona od Toronta. Bivši košarkaš Partizana odigrao je 35 minuta za Vizardse i postigao 10 koševa, uz po četiri koša i asistencije. Najbolji igrač Vizardsa Džon Vol ostvario je dal-dabl sa 13 poena i 11 asistencija.

Andrea Barnjani je predvodio Raptorse sa 18 poena i devet skokova, dok je Hose Kalderon imao 15 poena i osam uhvaćenih lopti.

Prvi put ove sezone Orlando je igrao bez Dvajta Hauarda što se itekako osetilo u igri Medžika. Denver Nagetsi stigli su do tek druge pobede u Orlandu od 1992.

Bekovska linija Denvera najzaslužnija je za trijumf - Taj Loson je ubacio 25, a Aron Alfalo 22 poena. U odsustvu Supermena kod Orlanda su se istakli Džamir Nelson sa 27 poena, Rajan Anderson sa 20 i Glen Dejvis sa 18 poena i 16 skokova.

 

Oklahoma - Čikago 92:78

Boston - Majami 91:72

LA Lejkers - Golden Stejt 120:112

Portland - Minesota 119:106

Toronto - Vašington 99:92

Orlando - Denver 101:104

Hjuston - Indijana 102:104 p.

Feniks - Nju Orleans 92.75

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA