Beljanski: Želimo na Olimpijske igre

- Sve se vrti oko sjajnog pivotmena Julena Agilagaldea. Ukoliko ga zaustavimo bićemo bliži pobedi u duelu sa njima - rekao je Beljanski pred duel sa "crvenom furijom"

  • 0

Srpski rukometni reprezentativac Bojan Beljanski smatra da će "orlovima" biti izuzetno teško u Alikanteu, u kvalifikacijama za Olimpijske igre, ali da ekipa ima jasan cilj - odlazak u London.

- Imamo odličnu atmosferu u timu, koja je stvorena još za vreme Evropskog prvenstva u Beogradu. Nadam se da će biti ključna i u ovim kvalifikacijama i da će nam pomoći da se plasiramo na Olimpijske igre u Londonu - izjavio je Beljanski za sajt Rukometnog saveza Srbije (RSS).

Ni raspored ne ide na ruku Srbiji, koja će prvi meč u kvalifikacijama odigrati protiv domaćina Španije, 6. aprila u 20.15 sati.

- Izuzetno su jaka reprezentacija, gaje drugačiji stil rukometa u odnosu na naš. Sve se vrti oko sjajnog pivotmena Julena Agilagaldea. Ukoliko ga zaustavimo bićemo bliži pobedi u duelu sa njima. Zatim nam sledi duel sa Poljacima, koji su u Beogradu na šampionatu Evrope pokazali sav svoj kvalitet. Ipak, nadamo se najboljem, odlasku u London - poručuje srpski internacionalac, koji od leta prelazi u Nemačku, tačnije ekipu Gepingena.

- Jedva čekam odlazak u Nemačku, koja je najbolja liga na svetu. Imaću sreću da igram sa svojim zemljacima, Momirom Rnićem i Mitrom Markezom. Verujem da sam napravio dobar potez.

Srbija će u ponedeljak u 20 sati u Alikanteu odigrati prijateljsku utakmicu protiv selekcije Čilea, što će biti generalna provera izabranika Veselina Vukovića pred početak kvalifikacija.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA