Igrači Olimpijakosa igrali u ''paklu'', jedva izvukli živu glavu od navijača AEK-a! (VIDEO)

U polufinalu Kupa Grčke navijači AEK-a utrčali su na teren posle gola Franka Hare u 89. minutu kojim je Olimpijakos prošao u finale

  • 3

Grčku nastavlja da trese zemljotres huliganskih nereda! Samo što se primirila situacija posle teškog incidenta na derbiju između Panatinaikosa i Olimpijakosa, kada je napadnut i predsednik kluba iz Pireja, novi skandal viđen je na novom atinskom derbiju, između AEK-a i Olimpijakosa.

Ako postoji negostoljubivija atmosfera na fudbalskim utakmicama, to je verovatno ona koju prave navijači najvećih klubova iz Atine protiv gradskih rivala.

GOREO PIREJ: Navijači Olimpijakosa bakljadom proslavili jubilej kluba! (VIDEO)

U samo dve nedelje to su na svojoj koži osetili igrači Olimpijakosa, koji su prvo gostovali Panatinaikosu u prvenstvu, a u protekle srede i drugom velikom rivalu AEK-u u Kupu.

Navijači AEK-a, čiji klub trenutno igra u 2. ligi, zbog čega več dve godine nisu imali priliku da se sastanu u prvenstvu sa najvećim rivalima, željno su iščekivali derbi susret protiv Olimpijakosa u revanšu polufinala Kupa.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Pred prepunim Olimpijskim stadionom u Atini napravili su paklenu atmosferu, i bili su nadomak prolaska u finale, pošto je prvi meč u Pireju završen rezultatom 1:1, a u revanšu su do 89. minuta imali rezultat koji je odgovarao njihovoj ekipi (0:0).

Međutim, onda je Argentinac Franko Hara doveo crveno-bele u vođstvo i to temperamentno proslavio, što je bila inicijalna kapisla da huiligani AEK-a ulete na teren i počnu da gađaju gostujuće fudbalere bakljama. Nekoliko stotina navijača atinskog drugoligaša pokušalo je da se obračuna sa igračima velikog rivala.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Pošto je bezbednost aktera dovedena u pitanje, odlučeno je da se utakmica prekine.

Mržnja koja prevazilazi granice navijačkog ludila: Čelnici PAO-a i Olimpijakosa se potukli u kancelariji! (VIDEO)

Podsetimo, pre samo dve nedelje grčka Vlada na čelu sa Aleksisom Ciprasom, suspendovala je fudbal u ovoj zemlji zbog niza incidenata, što na fudbalskim terenima, što u kancelarijama Zajednice grčke lige.

Pitanje je kako će reagovati posle novih nemilih scena, koje su napravili navijači AEK-a, i pored upozorenja premijera.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Na sledećim video snimcima možete videti i kakvu su atmosferu napravili pripadnici grupe Gate 21, koji su takođe zaplenili veliki broj zastava navijača Olimpijakosa, koje su tokom cele utakmice bile prikazane kao trofeji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ланМи

    12. mart 2015 | 13:41

    Ако су негде хулигани "најјачи" то ће бити Грци...

  • Igi pfc

    12. mart 2015 | 14:34

    Kako objasnjavate ove provokacije gavrosa? Provociraju publiku, a posle beze u tunel, jedva su docekali......., a gol rukom. Navikli smo na to od njih, tako su u kosarci pobedili Pao, zalili se na coveka sa tribina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA