Kajri Irving sa rekordnih 57 poena sam je pobedio šampiona NBA! Gober ispalio Roketse! (VIDEO)

Plejmejker Kavalirsa je takoreći sam pobedio San Antonio i potpuno je svojom partijom u zapećak bacio Džejmsa * Francuski centar se poigravao sa Hjustonom * Najlošiji tim lige iznenadio očajne Lejkerse

  • 2

Kajri Irving! Tako je! Ne morate da ga upamtite, ali znajte da ćete se u budućnosti naslušati o njemu i njegovim fenomenalnim partijama. Šta je ovaj momak uradio sinoć šampionu NBA i kako je potpuno bacio u senku Lebrona Džejmsa najbolje znaju oni koji su gledali neverovatnu pobedi Klivlenda nad San Antoniom posle produžetaka 128:125.

Kako su rekle naše kolege iz SAD u komentarisanju ovog meča, Sparsi nisu izgubili novu utakmicu, već su je Kavalirsi dobili, ali mi bismo to malo izmenili i rekli da ju je dobio plejmejker Kavsa. Irving je sa 57 poena ostvario rekord karijere, ali i rekord čitave lige u ovoj sezoni kao i rekord svog kluba, prestigavši košgeterski daleko poznatijeg Džejmsa koji je do sada sa 56 poena bio najefikasniji igrač Klivlenda na jednom meču.

- Momak je poseban, svi to znamo i svi to vidimo. Za njega je bilo neverovatno da izađe na teren i odigra partiju kakvu je odigrao večeras - rekao je Džejms.

I zaista jeste ovaj momak poseban, znaju to najbolje Manu Đinobili i Kvohi Lenard kojima je lomio zglobove, vozao ih u autobusu svojim driblinzima, a onda preko njih sipao u koš "mamuza".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Samo minut pre kraja Kavalirsi su bili u minusu i sve je delovalo izgubljeno, a onda je na scenu stupio Irving, ubacivši devet poena svog tima u poslednjem minutu, računajući tu i dve trojke za produžetak, i to ni manje, ni više nego u padu, čuveni "fejd avej".

A onda kada je doneo produžetak svom timu pogotkom iza linije za tri poena nekoliko sekundi pre kraja, nije bilo više nikakvo pitanje da li će Kavsi to materijalizovati u dodatnom vremenu, jer je svojom partijom razigrao i ostale saigrače i doneo pobedu svom timu.

Od 57 poena koje je ubacio, izdvojimo da je pogodio svih sedam šuteva za tri poena, a da mu je šut iz igre bio 20/32, uz to je dodao i tri skoka i pet asistencija. Naravno, kada je bilo potrebno da se pogura bio je tu i Džejms koji je meč završio sa 31 poenom i sedam asistencija.

Na drugoj strani, Toni Parker je predvodio poraženi tim sa 31 poenom, a pratili su ga Deni Grin i Kvohi Lenard sa po 24, dok je Tim Dankan imao dabl-dabl sa 18 koševa i 11 uhvaćenih lopti,a  dve asitencije su mu nedostajale za tripl-dabl.

Sve u svemi čini se da su i Kavalirsi i Sparsi priredili najbolj predstavu i utakmicu ove sezone ljubiteljima košarke i najjače lige na svetu.

Juta je na svom terenu unakazila Hjuston, ili bolje reći, unakazio ih je Rudi Gober. Mladi Francuz je prosto ispalio "rakete" iz arene u Solt Lejk Sitiju. Bio je potpuno dominantna lilnost na parketu, o čemu najbolje govori to da je uspevao da udari rampu u odbrani i već u sledećem trenutku je zakucavao u napadu.

Njegova partija potpuno je zasenila i najboljeg strelca lige Hardena koji je samo nemo svedočio o nadmoći francuskog centra. Gober je utakmicu završio sa 19 poena i neverovatnih 22 skoka i na to dodao četiri blokade. Svesrdnu pomoć je imao u Hejvordu koji je ubacio 29 i Robertu Hudu sa 20 poena.

Zvanično najgori tim lige Njujork Niksi uspeli su da ostvare jednu od retkih pobeda na strani i to protiv koga drugog, još jedne ekipe koja je očajna ove sezone, Lejkersa 101:94.

Derek Fišer, trener Niksa, dobro zna kako se pobeđuje u "Stepls centru", jer je godinama kao član "jezerdžija" osvajao titule i ređao pobede, a sada se vratio da to učini sa protivničkom ekipom.

Tim Hardavej Džunior je predvodio Njujorčane sa 22 poena, a odlični su bili i Andrea Barnjani sa 16 i Aleksej Šved koji je imao dabl-dabl, 14 poena i 11 skokova.

NBA, rezultati:

Milvoki - Indijana 103:109

Memfis - Vašington 87:107

Hjuston - Juta 91:109

Klivlend - San Antonio 128:125

Njujork - LA Lejkers 101:94

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA