Dejan Stanković sa sinovima stiže na Kosovo!

Legendarni srpski fudbaler sa svojom trojicom sinova dolazi u Zvečan, gde će se družiti sa decom koja žive u južnoj srpskoj pokrajini

  • 6
Srbija – Japan, Dejan Stanković Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Film "Enklava" reditelja Gorana Radovanovića biće prikazan 17. Marta u Zvečanu u znak sećanja na žrtve martovskog pogroma 2004. godine. Projekciji će prisustvovati i fudbaler Dejan Stanković kao promoter filma koji za ovu priliku specijalno sa svojom decom dolazi iz Italije.

Stanković će se družiti sa decom u Zvečanu kao i decom glumcima sa Kosova i Metohije koja su glumila u filmu.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

- Premijerom u Zvečanu ćemo se na dostojanstven način setiti žrtava martovskog pogroma iz 2004. U isto vreme drago mi je što će distribucija “Enklave” po Srbiji krenuti sa Kosova i Metohije, iz grada koji je važan za nastanak naseg filma - izjavio je ovom prilikom reditelj Goran Radovanović.

Nakon veoma uspešne beogradske premijere na nedavno završenom FEST-u i izuzetnog prijema kod publike, koja je nakon projekcije u prepunoj Velikoj dvorani Sava centra ekipu filma nagradila ovacijama punim emocija, kao i nagrade žirija kritike Srpskog ogranka Fipresci, koja je film proglasila za najbolji u selekciji Srpski film, Enklava od 19. marta ulazi u preko 30 bioskopa širom Srbije.

Foto: Promo Foto: Promo

"Enklava" obrađuje temu srpske zajednice koja je ostala na Kosovu da živi u malim izolovanim zajednicama - enklavama. Ove zajednice su jedine takve u celoj Evropi, a pripadnici policije Ujedinjenih Nacija i Evropske Unije neophodni su da bi čuvali ove teritorije.

Primorani na ovakav život, ograničeni da žive na skučenom prostoru, Srbi koji su ostali da žive na Kosovu i Metohiji žive svoje živote na veoma težak način. Nјihova deca idu u škole koje se nalaze van enklava, a do tamo se prevoze u utrobama oklopnih transportera. Šta se dešava kad neko premine u enklavi, a groblјe se nalazi van nje, na neprijatelјskoj teritoriji?

Foto: Promo Foto: Promo

U ovoj priči, uz mnogo peripetija, jedan osamdesetogodišnji starac će ipak biti sahranjen zahvalјujući svom unuku, desetogodišnjem dečaku koji se usudio da učini nešto nemoguće za obe zajednice na Kosovu, i srpsku i albansku: da zavoli i stekne prijatelјa na suprotnoj strani. Film Enklava je večna i poučna priča o praštanju i lјubavi.

Foto: Promo Foto: Promo

Glavni glumci, pored Nebojše Glogovca, Anice Dobre, Nenada Jezdića i Miodraga Krivokapića, su i dva dečaka sa Kosova, iz enklava, Filip Šubarić i Denis Murić, koji je posle fascinatnog debitovanja u "Enklavi" zaigrao i u filmu "Ničije dete".

Foto: Promo Foto: Promo

Pored njih igraju i Goran Radaković, Meto Jovanovski (Makedonija), Ćun Laići (Kosovo), kao i deca sa Kosova Nenad Stanojković i Milan Sekulić. Deca-glumci sa Kosova, koja prvi put glume na filmu, doprinose autentičnosti filma i neposredno prenose emociju ove priče.

Foto: Promo Foto: Promo

Pogledajte trejler za film.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA