VUJOŠEVIĆ PRED ZADAR: Problem je u vakcinaciji!

Trener crno-belih se požalio da ekipa ima velikih zdravstvenih problema uoči važnog duela u ABA ligi

  • 8

Košarkaši Partizana dočekuju Zadar u ABA ligi, ali je ekipa Duška Vujoševića suočena sa velikim problemima uoči ovog za njih veoma važnog duela.

Trener crno-belih je otkrio na konferenciji za medije da nekoliko igrača ima zdrvastvenih poteškoća, tačnije da su se razboleli i da je grip taj koji određuje ko će trenirati, a ko ne.

- Mi smo u velikom zdravstvenom problemu. Ekipa je vakcinisana protiv gripa, ali izgleda da su napravili ove godine grešku sa vakcinom, jer su se ubrzo pojavili virusi. Mi smo desetkovani pred utakmicu, nismo sasvim spremni, a skoro smo kompletni. Ne mogu da kažem ko će igrati, a ko ne, jer ni ja ne znam. U pitanju su temperature, a i kada bih znao, ne bih otkrivao karte - rekao je Vujošević.

Printskrin: Youtube/Telegraf.rs TV Printskrin: Youtube/Telegraf.rs TV

On je govorio i o pristiglom pojačanju Džošu Akojonu koji bi trebalo da zabeleži prvi zvaničan nastup u novom klubu.

- Odradio je praktično samo jedan trening, jer smo jednom samo i mogli da odradimo kompletan trening u sastavu. Ova utakmica mu je praktično velika proba. Publika će se sigurno fokusirati na njega.

Vujošević je govorio i na temu ABA lige i rekao da bi crno-beli trebalo da igraju regionalno takmičenje i stao na stranu Jadranske lige.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Moj stav je da se bolje igra kvalitetnija liga, a Jadranska je svakako jača od svakog prvenstva ponaosob u regionu. Ne iznosim puno svoje mišljenje jer nije odlučujuće i ne želim da klub bude talac toga. Trebalo bi da se razmišlja da se liga podigne na viši nivo kako bi se pomoglo klubovima koji nisu miljenici države. Interes klubova je da se igra regionalno takmičenje - rekao je Vujošević.

On je dodao da je Jadranska liga dostigla određeni kvalitet, ali i da uprkos tome mora da se radi na reformi oko upravljačke strukture i podizanju regularnosti.

- Upravljačka i vlasnička prava trebalo bi da budu drugačije organizovana, a Savezi i klubovi da se izbore za bolji status u ligi. Ne može da se na početku šampionata kaže da će prvi posle regularnog dela ići u Evroligu i da se odluka posle toga promeni kada se shvati da klub nije dovoljno atraktivan za najjače takmičenje, što se dogodilo Igokei. Nemamo drugu ligu i ne možemo da igramo špansku ili rusku. Ne bi trebalo da ulazimo u tuđe ratove i priče o patriotizmu.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Vujošević je izjavio i da nije zadovoljan odnosom Evrolige prema srpskom šampionu.

- Lično sam protiv Evrolige koju igraju samo bogati klubovi. Nisam zadovoljan odnosom prema nama i ne želim da se vratim na rušenje trogodišnjeg ugovora u koji su bili uključeni Bora Stanković i Zoran Radović, kao i prekid sistema bodovanja. Partizan je puno puta bio žrtva i van parketa nije mogao da materijalizuje ono što je ostvario na terenu. Prvi put kada nismo izborili plasman u Evroligu nismo dobili poziv da učestvujemo u kvalifikacijama.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Trener crno-belih dodao je da ga raduje to što je predsednik KSS Dragan Ðilas ostao na toj funkciji.

"Ðilas je u prethodnom mandatu pokazao posvećenost i spremnost da se žrtvuje kako bi reprezentacija imala mogućnost dobrih priprema. Savez je na putu da se konsoliduje i spreči mahinacije vezane za postavljanje selektora u mlađim selekcijama, za koju su određeni klubovi pokazali pretenzije", naveo je Vujošević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Velimir CZ

    13. mart 2015 | 15:03

    Ja mislim da je Covic dao laz.e vakcine...Cudi me da i za to ne okrivis Zvezdu...

  • Nele

    14. mart 2015 | 07:48

    Ma zdravstvo radi protiv glodara,hahaha,koja dijabola

  • Charlie

    14. mart 2015 | 09:25

    Sad mu i vakcine smetaju. Mora da ih je Covic zamenio. A pravu vakcinu kk secanje nis i njegoviim uplakanim,maloberojnim i podeljenim simpatizerkama dali su u Nisu dr Covic,igraci Zvezde i zvanicno najbolji navijaci na svetu Delije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA