Ova utakmica će odrediti ima li Zvezda šanse za TOP 8 Evrolige!

Meč Žalgirisa i Panatinaikosa umnogome će odrediti izglede crveno-belih da se domognu mesta koje vodi u plej of najelitnijeg evropskog takmičenja

  • 8

Košarkaši Crvene zvezde su pobedom u Istanbulu sačuvali šanse za plasman u TOP 8 Evrolige, ali će one umnogome zavisiti od ishoda utakmice Žalgiris - Panatinaikos.

Crveno-belima je pogodovala pobeda Real Madrida protiv Albe, jer Zvezda više ne zavisi od rezultata ekipe koju predvodi Saša Obradović, pošto ima pobedu manje, ali i međusobni duel sa istom ekipom, koju je već pobedila u Beogradu.

Međutim, ekipa Dejana Radonjića još uvek zavisi od rezultata Panatinaikosa, koji je trenutno u najboljoj poziciji za osvajanje pozicije broj četiri.

Panatinaikos ima dve pobede više od Zvezde, ali i utakmicu manje. Da bi Zvezda zavisila od sebe kada je u pitanju plasman u TOP 8, potrebna su joj dva poraza PAO-a pre duela poslednjeg kola TOP 16 faze, u kome gostuju u Beogradskoj areni.

Trenutno stanje na tabeli grupe E TOP 16 faze je sledeće:

Printskrin: Euroleague.net Printskrin: Euroleague.net

Prva šansa da se Zvezda približi željenom cilju je utakmica u Žalgirio areni, gde od 18.45 domaći Žalgiris dočekuje Panatinaikos. Prenos utakmice je na Sport klubu 2.

Pristalice crveno-belih će sasvim sigurno navijati za Litvance, jer bi u tom slučaju njihovom klubu bilo potrebno da PAO do poslednjeg kola izgubi još jednu od tri utakmice, u kojima se sastaje sa Realom, Galatasarajem i Albom.

Naravno, uslov svih uslova je i da Zvezda pobedi sve utakmice do kraja, a prva naredna će biti i najveći izazov jer za nedelju dana u Areni gostuje Barselona.

Foto: S. Pikula Foto: S. Pikula

PREOSTALE UTAKMICE CRVENE ZVEZDE

Crvena zvezda - Barselona

Alba - Crvena zvezda

Žalgiris - Crvena zvezda

Crvena zvezda - PAO

Foto: S. Pikula Foto: S. Pikula

PREOSTALE UTAKMICE PANATINAIKOSA

Žalgiris - PAO

PAO - Real Madrid

Galatasaraj - PAO

PAO - Alba

Crvena zvezda - PAO

Iz rasporeda ekipe Duška Ivanovića, evidentno je da su najveće šanse za njihov kiks naredne dve utakmice - protiv Žalgirisa i Reala.

Ukoliko PAO slavi u Kaunasu, Zvezdine šanse će biti minimalne, jer je teško očekivati da bi desetkovani i nemotivisani Galatasaraj to mogao da uradi, a nije realno ni da to pođe za rukom Albi u Atini.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Međutim, ako Zvezda pobedi Barsu, Albu i Žalgiris, a Panatinaikos izgubi dve od naredne četiri utakmice, o poslednjem učesniku TOP 8 faze odlučivaće međusobni duel Zvezde i PAO-a u Areni, koji je na programu u poslednjem kolu TOP 16 faze.

Ima li potrebe pisati kakvu bi atmosferu Delije napravile na takvoj utakmici?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vwb

    13. mart 2015 | 20:23

    Auuuu,dajte na MARAKANI da igramo protiv Barse,da li ste svesni kakva ce ludnica biti!!!

  • Sjovic1

    13. mart 2015 | 23:07

    Barsu mozemo dobiti u Areni, ali utakmicu u Kaunasu teško. Panatenaikos će kiksnuti u Madridu. Sve u svemu biće cirkus na kraju. I naravno verujem u najpovoljniji rasplet.

  • Nikola delije !

    13. mart 2015 | 18:09

    Samo od Barse gubimo..al negubimo nadu !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA