SKANDAL: FIBA priznala Kosovo!

Na zasedanju FIBA Evrope u Ženevi kao novi član priznato je Kosovo

Veliki skandal dogodio se u Ženevi! Košarkaški savez Kosova je postalo član FIBA na zasedanju ove organizacije!

Svetska kuća košarke je prethodno nekoliko puta odbijala zahtev čelnika Kosova za prijem u članstvo, ali je ovog puta poklekla.

Iako je ovom događaju prisustvovao i počasni generalni sekretar Borislav Stanković, čiji je doprinos ovoj organizaciji nemerljiv, ni to nije donelo promenu odluke.

Kao rezultat ove odluke FIBA će u narednom periodu raditi na priključivanju nacionalnog tima Kosova takmičenjima, koja su pod okriljem ove organizacije.

- Odluka je donešena u nakon što je međunarodni olimpijski momitet priznao Kosovo kao punopravnog člana u decembru 2014. godine - kaže se u saopštenju FIBE a odluka se dalje ne obrazlaže.

Foto: fiba.com Foto: fiba.com

Košarkaški savez Kosova je postao 52. član FIBA.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istina

    13. mart 2015 | 22:09

    Be vidim šta je tu skandal. Kosovo su priznale mnoge zemlje. I Srbija ga je priznala čim predstavnici Srbije razgovaraju sa predstavnicima Kosova. A uskoro će to i zvanično da urade. I dokle da guramo glavu u pesak. Trrbs glasno i jasno reći da su Srbi prodali Kosovo.

  • MIMI.

    14. mart 2015 | 00:47

    Svaka mu cast. Sve sto naume dovedu do kraja. Naumili drzavu,drzavu su stvorili.naumili sav zapadni svet da okrenu sebi ,okrenuli.Ma sve sto naume oni to urade jer to rade za drzavu. Zato svaka im cast jer njih vise niko ne moze zaustavit.A ovi nasi ?! Ovi se bave Tarabicima .FUJ SRAM VAS BILO.

  • Peca

    14. mart 2015 | 00:06

    Na prvom sledećem takmičenju ,,slučajno'' će biti izvučeni u našu grupu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA