Iako je Hamilton osvojio prvu trku, zbog ovoga neće biti šampion!

Britanski vozač Formule 1 protiv sebe ima statistiku posle trijumfa u Australiji

  • 1

Vozač Mercedesa Luis Hamilton bio je izuzetno zadovoljan posle pobede na otvaranju nove sezone Formule 1, na trci za Veliku nagradu Australije na "Albert Parku".

Hamilton, kom je ovo 34. pobeda u karijeri, vodio je od početka do kraja, a trku je obeležila dominacija Mercedesa, pošto je drugo mesto zauzeo njegov timski kolega Nemac Niko Rozberg.

- Čim sam ostvario prednost od dve sekunde, pokušavao sam da je održavam. Nije bilo potrebe da jurim veću razliku. Kada je Niko pojačao ritam, odlično sam reagovao. Bila je ovo fantastična trka za nas. Niko je vozio veoma dobro, a Sebastijan je sigurno odradio dobar posao, čim je stigao do podijuma - rekao je Hamilton, ističući ekipu Ferarija kao opasnost po njega tokom sezone.

Hamilton proziva Švarcenegera za visinu! (VIDEO)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Nisam video vremena, ali mislim da su vozači Ferarija napravili ogroman korak napred. Očigledno je da su oni među onima koji su najviše napredovali i zato ne smemo da se opustimo jer očekujem veliku borbu sa njima kako sezona bude odmicala - naglasio je Hamilton posle sedme pobede u poslednjih osam trka.

Ipak, ako je verovati statistici, možda Britanac neće imati razloga za sreću na kraju sezone.

U prethodne tri sezone, vozač koji je pobedio na prvoj trci sezone u Australiji na kraju nije osvajao titulu.

Prošle godine je najbrži na "Albert Parku" bio Niko Rozberg, godinu dana ranije Kimi Raikonen, a 2012. je to bio Dženson Baton.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nibrS

    16. mart 2015 | 18:37

    Možda ova statistika ipak govori da će Luis biti šampion...Naime,kada god je jedan tim ostvario duplu pobjedu u Australiji,uvijek je šampion bio onaj koji je tu trku i osvojio....pogledajte malo bolje u arhive Formule1.pozdrav...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA