SRBI OBELEŽILI REMI: Ivanović asistirao, Matić skrivio penal koji je realizovao Tadić! (VIDEO)

Meč na "Stamford bridžu" završen je nerešenim rezultatom

  • 1

Remi u derbiju 29. kola Premijer lige između Čelsija i Sautemptona na "Stamford bridžu". Rezultat koji je bio na snazi i posle prvih 45 minuta igre ostao je do kraja meča, iako su i jedni i drugi imali izgledne prilike.

Na kraju - 1:1. "Plavci" su ovim rezultatom ipak na sigurnoj udaljenosti od prvog pratioca na tabeli, Mančester Sitija, sa ukupno šest bodova i utakmicom manje.

Ovo je bio treći remi Čelsija u nizu, na svom terenu, u svim takmičenjima, što mu se nije desilo od novembra 2012. godine.

Poveo je domaći tim gola Dijega Košte već u 11. minutu, nakon što mu je sjajan način centrirao Branislav Ivanović. Košta je postigao gol posle puna dva meseca.

Svega nekoliko minuta kasnije, Nemanja Matić je zaradio žuti karton i skrivio je penal, koji je sa druge strane realizovao još jedan srpski reprezentativac Dušan Tadić.

Matić je u drugom delu igre zamenjen u 53. minutu, a Murinjo je umesto Srbina na teren poslao Ramiresa. Desetak minuta kasnije, Ivanović je zaradio žuti karton.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Srbin je zadavao velike probeleme lideru šampionata, mada je u drugom poluvremenu bio nešto manje opasniji, pa je umesto njega u igru u 71. minutu ušao Filip Đuričić.

Ubedljivo najbolje prilike u nastavku imali su Oskar, Azar i Teri, ali je golman Forster bio fenomenalan, i najzaslužniji je što su "sveci" otkinuli bodove lideru.

Koliko se Čelsi razgoropadio u drugom poluvremenu pokazuje podatak da je polovina šuteva ka golu od ukupno 22 upućena posle 70. minuta igre.

Premijer liga, 29. kolo:

Subota

Kristal Palas – KPR 3:1

Arsenal – Vest Hem 3:0

Lester – Hal 0:0

Sanderlend – Aston Vila 0:4

VBA – Stouk 1:0

Barnli – Mančester Siti 1:0

Nedelja

Čelsi – Sautempton 1:1

(Košta 11 - Tadić 19, pen)

Everton – Njukasl 17.00

Mančester Junajted – Totenhem 17.00

Ponedeljak

Svonsi – Liverpul 21.00

Tabela: Čelsi 64(-1), Mančester Siti 58, Arsenal 57, Mančester Junajted 54, Liverpul 51(-1) … Barnli 25, KPR 22, Lester 19(-1).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    15. mart 2015 | 22:35

    Kakav penal? Smesno....sudija nije video sta se desilo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA