SRAMOTA GODINE: Kineskinja se napravila luda i ukrala protivnici poen, set i pobedu!

Teniserka iz najmnogoljudnije zemlje na svetu po imenu Lin Žu posle ovoga s pravom može da konkuriše za najveću nesportistkinju i nefer igračicu na WTA turu

  • 5

Zbog ovoga bi neko morao da odgovara, a tu mislimo ne samo na kinesku teniserku Lin Žu, već i na sudije i zvaničnog supervizora turnira u Indijan Velsu, gde se u drugom kolu na meču između pomenute Kineskinje i Frančeske Skjavone dogodila neviđena sramota.

Teniserka iz najmnogodljudnije zemlje na svetu, pre svega verovatno nikada nije čula za sportski duh, fer plej i takve stvari, jer u suprotnom ne bi sigurno učinila, ono što jeste i pravila se luda kao da se ništa nije dogodilo.

O poslednjem poenu drugog seta na meču između nje i Italijanke dogodila se verovatno jedna od najvećih krađa u istoriji tenisa, kada je pri rezultatu 5:3 u gemovima i 40:15 za Lin Žu, ona u pokušaju da vrati loptu protivnici, prvo pogodila svoje polje, a onda je loptica uz pomoć mreže prešla u polje Skjavone.

Italijanka je u tom trenutku mislila da je odbranila prvu set loptu i tražila da njoj pripadne poen, kao što bi i trebalo, međutim, sudija nije bio siguran i pitao je Kineskiju koja je mrtva hladna rekla da je sve bilo regularno i sudija u stolici joj je dodelio poen, a samim time i i gem i set.

Tako je ona došla do izjednačenja u setovima, pošto je prvi izgubila 6:0, a nešto kasnije i do pobed u celom meču, jer je Skjavone potpuno izgubila fokus i koncentraciju zbog svađe posle tog poena. Ipak, ako se može reći da je neka kosmička pravda zadovoljena, onda je to bilo u trećem kolu gde je kineska teniserka poražena od Sare Erani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA