Mihajlović sa Sampdorijom srušio Romine snove o tituli, Fiorentina za 6 minuta okrenula Milan! (VIDEO)

"Vučici" posle poraza ostala je samo teorija, jer joj Juventus beži čak 14 bodova * "Rosoneri" vodili do 83. minuta 1:0, ali je onda ulazak Španca Hoakina potpuno prekrenuo tok meča i konačan rezultat * Brazilski velemajstor Anderson vodi Lacio ka samom vrhu tabele

  • 0

Nadali su se navijači Rome i verovali u čudo da bi njihov tim mogao da napravi podvig i dostigne veliku prednost Juventusa i osvoji titulu, ali posle nove loše igre i poraza sada je to već domen teorije. Onaj koji im je srušio sve nade jeste bivši igrač tog kluba Siniša Mihajlović koji je sa klupe predvodio Sampdoriju do velikog trijumfa 2:0.

U pravom malom derbiju Serije A, ekipa iz Đenove je dočekala vicešampiona Italije i drugoplasirani tim na tabeli, koji je u rezultatskoj krizi i to uspela da iskoristi.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Posle nezaminljivog prvog poluvremena, sve je rešeno u drugih 45 minuta. Posle kornera i gužve u šesnaestercu "vučice" lopta je došla do De Silvestrija koji se dobro snašao je i sproveo u mrežu za velikih 1:0 u 60. minutu.

Veliko slavlje navijača i siguran put ka trijumfu je obezbedio preporođeni Luis Mjurijel 18 minuta kasnije, mada se mora priznati da su igrači Sampdorije izveli sjajan kontranapad, ali da su imali veliku sreću da na kraju postignu pogodak.

Da lakše stignu do nove pobede pomnogao im je i Sejdu Keita, koji je preuzeo kapitensku traku od Frančeska Totija, kada se poneo kao tinejdžer na terenu i uspeo da zaradi dva žuta kartona za manje od minut i napusti teren desetak minuta pre kraja utakmice.

Posle ovoga Juventus ima čak 14 bodova prednosti u odnosu na Romu kojoj se sad drma i drugo mesto i direktan plasman u Ligu šampiona, jer joj se Lacio primakao na samo bod zaostatka.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Fenomenalni Lacio polako gura prema svom cilju, a to je učešće u Ligi šampiona! "Nebeskoplavi" gaze svoje protivnike na svom putu, a to je sada osetio i Torino, koga je virtuoz iz Brazila Anderson srušio za sedam minuta 2:0. Rezervista Hoakin za samo šest minuta potpuno preokrenuo meč Fiorentina - Milan i oduzeo trijumf "rosonerima" 2:1.

U strašnoj formi igra Lacio i to je očigledno, jer je ostvario peti uzastopni trijuf u Seriji A i to onako rutinski, što bi se moglo reći. Odolevali  su torinski "bikovi" protivniku iz prestonice Italije 70 minuta, ali više nisu mogli.

Tada je sve u svoje ruke preuzeo Anderson, čudo od igrača i džekpot presednika "lacijala" Lotita. U samo sedam minuta postigao je dva pogotka i to na veoma sličan način, a samim time doneo novi trijumf svojoj ekipi.

Što se Srba na ovom meču tiče, Dušan Basta i Nikola Maksimović odigrali su po 90 minuta u svojim timovima, dok je Filip Đorđević i dalje na rehabilitaciji posle preloma noge.

Nesrećni Milan nastavlja da razočarava svoje navijače koji čupaju kose s glave posle još jednog razočaravajućeg rezultata "rosonera". Imali su sve na gostovanju Fiorentini, postigli gol u pravom trenutku i vodili skoro do samog kraja, a onda su učinili ono što su činili mnogo puta ove sezone, jednostavno prosulli mleko.

Matija Destro je fenomenalnom reakcijom u 56. minutu doneo prednost gostima iz "grada mode" i sve je išlo savršeno do 83. minuta kada je Rodrigez iskoristio odličan centaršut rezerviste Hoakina i izjednačio rezultat.

Za potpuni šok Milanovih pristalica pobrinuo se upravo asistent kod prethodnog gola, Hoakin čiji je ulazak na teren poptuno preokrenuo tok utakmice. Samo minut pre 90. doneo je potpuni preokret i ostavio sva tri boda u Firenci.

Serija A, 27. kolo:

Subota

Palermo – Juventus 0:1

Kaljari – Empoli 1:1

Nedelja

Sasuolo – Parma 4:1

Atalanta – Udineze 0:0

Ðenova – Kjevo 0:2

Inter – Ćezena 1:1

Verona – Napoli 2:0

Ponedeljak

Torino - Lacio 0:2

(Anderson 71, 78)

Fiorentina - Milan 2:1

(Rodrigez 83, Hoakin 89 - Destro 56)

Sampdorija - Roma 21.00

Tabela: Juventus 64, Roma 50(-1), Lacio 49, Napoli 46, Fiorentina 45, Sampdorija 42(-1) … Kaljari 21, Ćezena 21, Parma 9(-1).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA