Peđa Stojaković odbio PAO: U Evropi samo u crno-belom dresu!

Jedan od najboljih trojkaša najjače lige sveta svih vremena otkrio je za grčke medije da je pre odlaska u Ameriku imao ponudu Panatinaikosa, ali da sebe nije mogao da zamisli sebe ni u jednom drugom dresu, osim PAOK-ovom

  • 2

Nekadašnji as Sakramento Kingsa Predrag Stojaković po penzionisanju 2011. godine počeo je da radi kao promoter NBA lige, a trenutno se nalazi u Grčkoj, gde je igrao na početku karijere.

- Vezan sam za PAOK i ne mogu da zaboravim period u ovom klubu. Nisam mogao sebe da zamislim u bilo kom drugom timu na Starom kontinentu iako sam imao ponudu Panatinaikosa pred odlazak u Ameriku - rekao je Stojaković za grčke medije.

Prelazak iz Evrope u Ameriku nije bio prijao Peđi, pa prve dve godine ne pamti po dobru.

- Tokom prvih nekoliko sezona skoro uopšte nisam spavao. Budnog su me noću držale loše stvari, a ne dobre. Uvek su mi kroz glavu prolazili promašeni šutevi, greške koje sam pravio. Bilo je dana kada sam žalio što sam došao tamo, jer stvari nisu išle onako kako sam zamišljao. Na kraju sam ipak ugledao svetlo na kraju tunela. Dve godine kasnije bio sam u životnoj formi - rekao je srpski as.

Posle 20 godina karijere profesionalnog igranja, Stojakoviću je bilo teško da se privikne na život bez košarke.

- Najviše mi nedostaje to što sam se tada osećao korisno, imao sam osećaj da nešto stvaram. Kada sam prestao da igram košarku, osetio sam da gubim tlo pod nogama, kao da mi je neko ukrao ono što najviše volim. Međutim, navikao sam da se osećam prijatno ida se ponašam spontano na terenu, a to nisam mogao u poslednje dve-tri godine zbog silnih povreda - rekao je Stojaković

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dača

    17. mart 2015 | 12:42

    Paok partizan braća

  • Gde ti je istina

    17. mart 2015 | 15:13

    On i Darko Miličić,jedini Srbi sa prstenom NBA! Peđa ZVEZDINO dete koja ga je zdravstveno stabilizovala,a Darkovo srce je na SEVERU!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA