LŠ: Ispao još jedan engleski klub, iako je Arsenal pobedio Monako! Atletiko prošao posle penala! (FOTO) (VIDEO)

Francuska ekipa je i pored poraza 0:2 obezbedila plasman u narednu fazu. Madridski Atletiko je imao više sreće u penal seriji od Bajera iz Leverkuzena

  • 2

Monako i madridski Atletiko su četvrtfinalisti Lige šampiona!

Iako je francuska ekipa izgubila u Arsenalu u revanšu na svom stadionu, zahvaljujuću pobedi u prvom meču, obezbedila je svoje prvo četvrtfinale posle 11 godina.

Španski šampion je morao tek u penal seriji da traži prolaz protiv Bajera iz Leverkuzena, s obzirom da je posle 90 minuta bilo 1:0 za "jorgandžije", koliko i za "aspirindžije" na prethodnom meču u Nemačkoj.

Žreb za parove četvrtinu finala na programu je u petak.

Monako - Arsenal 0:2 (prvi meč 3:1)

(Žiru 36, Remzi 79)

MONAKO: Subašić, Kurzava, Valas, Abdenur, Fabinjo, Tulalan, Kondogbija, Marsijal (Fereira-Karasko od 60.), Dirar (Elderson od 86.), Mutinjo, Berbatov (Silva od 70.)

ARSENAL: Ospina, Monreal (Gibs od 83.), Kosjelni, Mertesaker, Belerin, Kokelin (Ramzi od 63.), Kazorla, Ozil, Velbek (Volkot od 72.), Sančes, Žiru.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Arsenal je pobedio na ispunjenom stadionu "Luj Drugi", ali to je bilo nedovoljno za prolaz zbog poraza na "Emirejtsu" 1:3.

Ovo je prvo učesće Monaka u četvrtfinalu još od 2004. godine, kada su poraženi u finalu od Porta.

Koliko se ekipi Arsena Vengera "ne da" pokazuje i činjenica da su "tobdžije" neporažene po četvrti put zaredom u revanš mečevima osmine finala, ali su bili svaki put bili eliminisani. Tri puta su pobeđivali, i jednom su igrali nerešeno.

Retko ko je mogao da pomisli da će engelski klubovi završavati učešće u Ligi šampiona već u osmini finala. U sredu će jedino još Mančester Siti pokušati da odbrani čast jedne od najjačih liga na svetu, mada "građani" treba da jure zaostatak od 2:1 protiv Barselone, na "Nou Kampu".

S druge strane, Monako je već drugi klub iz Francuske koji je obezbedio mesto u četvrtfinalu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Francuska ekipa je bila bolja u uvodnim minutima, ali već od 15. Arsenal nameće svoj ritam, jer su ispred gola opasni bili Žiru, Sančez, i Kosjelni, koji je pogodio prečku Ospininog gola, a sudije su signalizirale ofsajd.

Odbrana Monaka se koncentrisala na Žirua i odsekla ga od pasova Kazorle i Sančeza, i prvi put kada je napadač uspeo da umakne čuvarima, postigao je gol, i to u 36. minutu. Velbek je u pravi čas ugledao saigrača i prosledio mu odličan pas, ovaj je svom snagom krenuo ka golmanu Subašiću, koji je intervenisao, ali se odbijena lopta vratila do Žirua i on dovodi "tobdžije" u vođstvo.

Ovo je bio njegov sedmi pogodak na poslednjih osam utakmica u svim takmičenjima. Ujedno, Žiru je i prvi Francuz koji je postigao gol Monaku od 2004. godine, kada je strelac bio Đibril Sise.

Do kraja poluvremena su Žiru i Velbek vrlo lako mogli da povećaju prednost Arsenala.

Žaliće za tim šansama Arsen Venger i njegovi fudbaleri, pogotovo jer su dominirali i u nastavku. Postigli su ipak samo jedan gol.

U 79. minutu je precizan bio Aron Remzi, kada je Volkot pogodio stativu, a Kurzava nije uspeo da se domogne lopte pre Remzija.

Pravi spasilac Monaka bio je golman Danijel Subašić, kom je Sančez tako lako mogao da zatrese mrežu glavom, iz neposredne brzine.

Atletiko Madrid - Bajer Leverkuzen 1:0 - penali 3:2 (prvi meč 0:1)

(Suarez 27)

ATLETIKO MADRID: Moja (Oblak od 23.), Games, Himenes, Miranda, Huanfran, Turan, Suarez, Koke, Kani (Raul Garsija od 46), Grizman, Mandžukić (Tores od 83).

BAJER LEVERKUZEN: Leno, Vendel, Spahić, Toprak, Hilbert, Bender, Kastro, Son (Rolfes od 72.), Belarabi, Čalhanolu, Drmić (Kisling od 69.)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Dijego Simeone se posle 20-ak minuta igre našao u problemu jer je povredu doživeo golman Mihel Anhel Moja, pa ja na gol stao drugi čuvar mreže Jan Oblak.

Ipak, posle prilično dosadnih momenata na "Kalderonu", pao je prvi gol - odbana gostiju je izbacila loptu iz šesnaesterca, a ona je dospela do Marija Suareza, koji je iz prve šutirao, a lopta je zakačila Torpaka i završila u Lenovoj mreži.

Trgao se Bajer, pa su obe ekipe stvorile par opasnih situacija po suparničke golmane, ali ipak nije bilo promene rezultata.

Simeone je doduše ponovo mogao da bude u problemu, pošto je skoro oporavljeni Mandžukić sa bolnom grimasom išao hramljući ka svlačionici, ali je Hrvat ipak nastavio meč.

U nastavku su obe ekipe upućivale previše dugih lopti, a videli smo i dosta prekida kornera koje je izveo Atletiko. Nijedna ekipa nije htela da rizikuje, a Simeone je umesto Mandžukića na teren poslao Toresa. U poslednjim minutima je ipak bilo očigledno da će se četvrtfinalista odlučivati u produžecima.

Kako je i dodatnim periodima viđena samo odlična defanziva jedne i druge ekipe, pristupilo se penalima.

I odmah na početku je Raul Garsija promašio, a potom je Oblak odbranio Čalhanoluu. Grizman i Rolfes su bili sigurni, kao i Suarez, a onda je defanzivac Bajera Toprak toliko loše šutirao da je pri zastajanju bilo jasno da će promašiti.

Na njegovu sreću, iskusnom Kokeu je Leno odbranio. Kastro je u narednom pokušaju za Bajer pogodio za 2:2. Tores donosi novo vođstvo Atletiku, i promašaj Kislinga je označio slavlje na "Kalderonu".

U preostalim revanšima osmine finala Lige šampiona sutra igraju Barselona - Mančester Siti (prvi meč 2:1) i Borusija Dortmund - Juventus (1:2).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA