PARTIZANU SE SMEŠI FINALE KUPA: Jagodina ispraćena iz Humske sa tri gola! (VIDEO)

Revanš meč polufinala Kupa Srbije na programu je 8. aprila na Gradskom stadionu

  • 27

Partizan je ostvario veliki prvi korak ka plasmanu u finale Kupa Srbije pobedom 2:0 na svom stadionu nad braniocem trofeja, Jagodinom.

Pred oko 2.000 gledalaca u Humskoj, crno-beli su zahvaljujući ranom golu uspeli da nametnu svoj ritam, a veliki deo zasluga ide odlično raspoloženom golmanu Živku Živkoviću.

Revanš je na programu 8. aprila na Gradskom stadionu u Jagodini.

U drugom polufinalnom susretu, Čukarički je na svom stadionu savladao Voždovac rezultatom 2:0, a dvostruki strelac bio je Nenad Mirosavljević.

Partizan - Jagodina 3:0

(Grbić 3, Živković 44, Brašanac 90+2)

PARTIZAN: Živković, Bandalovski, Ćirković, Balažic, Volkov, Drinčić, Babović, Grbić (od 68. Brašanac), Ninković (od 57. minuta Saša Ilić), A. Živković, Šaponjić (od 76. Kojić).

JAGODINA: Perić, Filipović, Živanović, Mihajlović, Antić, Mitošević, Đurić, Popara, Savković Lepović, Jovančić.

JAGODINA SE BUNILA: Da li je gol Partizana bio regularan? (VIDEO)

Crno-beli su šokirali aktuelnog osvajača kupa već u trećem minutu, nakon odlične reakcije mladog Šaponjića, koji je ukrao loptu i proigrao Živkovića po levoj strani, a vezista je na sjajan način upošljava Grbića, koji šalje loptu pod prečku gola gostiju.

Grbić je proslavio pogodak obuvši dve leve kopačke, očigledno ironično aludirajući na izjavu premijera Vučića od ponedeljka, kada je istakao:

- Na početku sam se sekirao kad bi svaki put navijaču Zvezde tražio ličnu kartu, pa su vikali "Vučiću pederu", ili kad bi Partizan promašio šansu, odnosno neki od njegovih igrača koji imaju dve leve noge, umesto desnu i levu, opet sam ja kriv – "Vučiću pederu".

Jagodina je potom imala odlične prilike preko Lepovića i Đurića, ali je Živko Živković još jednom pokazao da je odlična zamena za povređenog prvog golmana Lukača.

Iako su uvodni minuti obećavali, velikih uzbuđenja nije bilo, ni jedna ni druga ekipa nisu izgradile kvalitetne akcije, ali je Partizan uspeo da se domogne i drugog gola, mada je situacija bila sporna.

Centrirao je Volkov u gužvu ispred Perićevog gola, lopta je dospela do Babovića koji ju je uz pomoć ruke spustio do Živkovića, koji je lako savladao golmana gostiju.

U nastavku su gosti iz Jagodine preuzeli posed lopte i imali u par navrata izglede da matiraju raspoloženog Živkovića, ali je falila bolja završnica.

Crno-beli su od ulaska Ilića umesto Ninkovića imali bolje prilike, ponovo preko Andrije Živkovića, ali i Stefana Babovića i Nikole Drinčića. Kada je na ušao na teren, Kojić je imao najbolju priliku u drugom poluvremenu, ali je sa pet metara loptu poslao iznad prečke. Nedugo potom je Živković pogodio prečku, a onda i Drinčić.

Sve je to bila najava za još jedan mat Perića - konačan rezultat postavio je Brašanac posle preciznog pasa Kojića. U samoj završnici je dakle postavljen težak zadatak za Jagodinu, a crno-beli imaju odličan kapital za plasman u finale nacionalnog kupa prvi put od 2011. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lorna

    18. mart 2015 | 20:21

    Znal iko kako je Zvezda igrala danas u kupu...??'

  • ...

    18. mart 2015 | 18:32

    KUP JE NAS!!! A ako Bog da, i TITULA :)

  • grobar do koske

    18. mart 2015 | 20:04

    SVI SMO MI PETAR GRBIC !!! ZIVEO KRALJ PETAR !!! Partizan-MIT ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA