LŠ: Onaj stari Mesi vodio Barsu, a Tevez Juventus u četvrtfinale! Mažić perfektno sudio! (FOTO) (VIDEO)

Mančester Siti i Borusija Dortmund potpuno nadigrani u revanš mečevima osmine finala Lige šampiona

  • 8

U poslednjim revanš mečevima osmine finala Lige šampiona nije bilo iznenađenja - Barselona i Juventus nisu prokockali prednost iz prvih utakmica, već su u potpunosti nadigrali svoje rivale.

Barselona se domogla rekordnog osmog plasmana u četvrtfinale elitnog klupskog takmičenja minimalnom pobedom nad Mančester Sitijem, dok je Juventus slavio nad Borusijom u Dortmundu 3:0.

Plasman u narednu rundu takmičenje izborili su ranije Pari Sen Žermen, Porto, Bajern i Real Madrid Atletiko Madrid i Monako.

Srbima je posebno bio interesantan meč u Dortmundu, jer će pravdu odlično delio najbolji srpski sudija Milorad Mažić.

Borusija Dortmund - Juventus 0:3 (prvi meč 1:2)

(Tevez 3, 79, Morata 70)

BORUSIJA DORTMUND: Vajdenfeler, Papastatopulos, Subotić, Humels, Šmelcer (od 46. Kirh), Gundogan, Bender (od 63. Ramos), Kampl, Mihtarijan (od 63. Blaščikovski), Rojs, Obamejan.

JUVENTUS: Bufon, Lihtštajner, Bonuči, Kjelini, Evra, Vidal, Markizio, Pogba (od 27. Barzalji), Pereira, Tevez, Morata.

Prizivali su sjajnom koreografijom navijači na Vestfalenu podvig iz 1997. godine, ali ih je već u trećem minutu šokirao Karlos Tevez, bombom sa 25 metara.

To je bio prvi gol posle tri utakmice da su "milioneri" primili, a koji im je odsekao noge, jer ni na svom terenu nije mogao da parira odličnom organizovanom Juventusu.

Alegri je već od 27. minuta promenio formaciju, igrajući sa pet defanzivaca (uz tri štopera), čvrsto rešen da se sačuva rezultat. Tada je i morao da izvede iz igre povređenog Pola Pogbu.

Klop je već na poluvremnu napravio sve tri izmene, ali boljitka u igri njegovog tima nije bilo.

Morata je u 70. minutu iskoristio dobru loptu Teveza i rutinski savladao jedino raspoloženog Vajdenfelera.

Devet minuta kasnije, Tevez je svojim drugim golom na asistenciju Pereire i definitivno stavio tačku na dvomeč.

Podsetimo da Juventus na ovom meču nije mogao da računa na Andreu Pirla, koji nije uspeo da se oporavi od povrede butnog mišića.

Suđenje Mažića - bez greške! Ni on ni njegovi pomoćnici nisu imali propuste, tako da je Srbin još jednom opravdao poverenje UEFA.

Barselona - Mančester Siti 1:0 (prvi meč 2:1)

(Rakitić 31. - Aguero, promašen penal)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

BARSELONA: Ter Štegen, Alves, Pike, Matje, Alba, Maskerano, Inijesta, Rakitić, Nejmar, Mesi, Suarez.

MANČESTER SITI: Hart, Sanja, Kompani, Demikelis, Kolarov, Fernandinjo, Jaja Ture (od 72. Boni), Milner, David Silva, Nasri (od 46. Navas), Aguero.

Ovo je bila 100. utakmica Lige šampiona na "Nou Kampu". Više je odigrano samo na "Santjago Bernbeuu" (102) i "San Siru" (131).

Rezultat je mogao da bude i ubedljiviji jer su Nejmar i Suarez pogodili prečku.

Da u Ligi šampiona više ne bude "Engleza" potrudila se Barsa. Zaista odličnu partiju pružila je Barselona, kojoj, slobodno možemo reći, Siti nije bio ni do kolena kada je u pitanju kreativnost na terenu.

Svoje veče imao je Lionel Mesi, koji je dokazao još jednom da je kriza iza njega. Samo u prvom poluvremenu, izveo je sedam sjajnih driblinga, kao da je posebno hteo da se oduži bivšem Pepu Gvaridoli, koji je iz lože "Nou Kampa" gledao bivšu ekipu.

Prvi gol u Ligi šampiona postigao je Ivan Rakitić nakon brilijantne asistencije Mesija. Argentinac ih je upisao ukupno 21 u svim takmičenjima.

Nastavila je Barselona sa istom igrom u nastavku nad indisponiranim Sitijem, mada je u 77. minutu moglo sve lako da se preokrene.

Pike je oborio Aguera u kaznenom prostoru i sudija je momentalno dosudio penal. Ipak, Argentinac nije uspeo da postigne gol sa bele tačke, jer je Ter Štagen maestralno odbranio.

Ipak, golmansku klasu je dokazao Džo Hart, sa čak deset intervencija! Nijedan čuvar mreže ove sezone nije uspeo da toliko puta sačuva mrežu. A golmana Mančester Sitija je Mesi stavio na ozbiljne muke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA