PARTIZANOV BALOTELI O KOME PRIČA CELA SRBIJA: Ovaj dečko je spojio Večite na dosad neviđen način! (VIDEO)

Marko Platiša je u Partizan stigao septembra 2014. iz Rada * Fudbalski idoli su mi Pipo Inzagi i Mario Baloteli

  • 12

Omladinac Partizana, Marko Platiša, preko noći je postao istinski sportski heroj posle fer plej poteza na večitom derbiju na stadionu Rajko Mitić, koji je oduševio Srbiju. On je za portal Srbija Danas pričao o konkretnoj situaciji sa pomenute utakmice, o svom fudbalskom odrastanju i idolima.

U završnici omladinskog večitog derbija imao šansu da golom osigura crno-belima titulu omladinskog šampiona Srbije.

Na nozi je već imao loptu koja rešava pobednika, ali je usred akcije ugledao povređenog golmana Zvezde Vićića kako leži na travi i loptu je umesto u gol poslao u aut.

Platiša ističe da ni trenutka nije razmišljao kako da postupi u toj situaciji.

Pogledajte potez Partizanovog omladinca kome se divi Srbija i koji nikad pre nije viđen u Večitom derbiju! (VIDEO)

Foto: Facebook.com/Marko Platisa Foto: Facebook.com/Marko Platisa

- Mislio sam da nije korektno da šutiram bez obzira na to što je gol bio prazan i što je rezultat bio 0:0. Bez razmišljanja sam izbacio loptu u aut. To sam uradio pre svega zbog golmana koji je bio na zemlji, a iskren da budem malo me je iznenadilo što sudija nije prekinuo igru. Ali, bez obzira na sve ni jednog trenutka se nisam dvoumio, znao sam šta moram da uradim.

Šta se dešavalo posle utakmice, da li vam je prišao neko od prvotimaca Zvezde?

- Posle utakmice prišli su mi neki Zvezdini igrači, čestitali mi na potezu i zahvalili. Trener Nikica Klinčarski mi je odmah posle utakmice rekao da je ponosan na mene i da je očekivao da ću to uraditi, jer je samo to bilo ispravno.

Svi pričaju o fer-plej potezu Partizanovog omladinca, a da li je Zvezda oštećena za penal? (VIDEO)

Momak koji je barem na kratko ujedinio navijače Partizana i Crvene zvezde, u klub iz Humske stigao je na početku sezone.

- U Partizan sam stigao u septembru. Pre toga sam osam godina proveo u Radu gde sam i naučio svoje prve fudbalske korake. Od kada sam stigao u Humsku saigrači su me prihvatili kao da sam oduvek sa njima.

Printskrin: Facebook.com Printskrin: Facebook.com

Mladi fudbaler nema idola u svom klubu, ali se divi legendi italijanskog fudbala, kao i Mariju Baloteliju, čije prezime koristi i na društvenoj mreži Fejsbuk kao drugo ime.

- U Partizanu nemam idola, ali volim da gledam prvotimce i da učim od njih. Kada su svetske zvezde u pitanju, idoli su mu legendarni Filipo Inzagi i Mario Baloteli - zaključio je Platiša, koji je učenik trećeg razreda Druge ekonomske škole u Beogradu.

KLINČARSKI: Fenomenalan gest

Potez Marka Platiše oduševio je njegovog trenera koji ima samo reči hvale za svog pulena.

- Iskren da budem Markov potez me nije ni malo iznenadio jer smatram da u fudbalu treba da bude mnogo ovakvih poteza. Odmah mi je bilo jasno da je on pogledao golmana Zvezde, stavio se u njegovu situaciju i postupio fudbalski. To je zaista bio fenomenalan gest tako mladog igrača, koji je pobedu stavio po strani želevši da pokaže ljudskost - ocenio je Klinčarski.

Na 9.40 možete još jednom da pogledate potez koji je izazvao veliku medijsku pompu u Srbiji, ali na pozitivan način.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ris

    19. mart 2015 | 22:57

    BRAVO MAJSTORE!!!

  • Bravo

    19. mart 2015 | 23:38

    Odlican igrac i odlican momak! Pamtim ga jos iz Rada, bio je tamo odlican i preporucio se Partizanu iskljucivo svojim talentom, trudom, radom i golovima...cucete tek za njega...samo da sad nastavi jos vise vredno da trenira i bice uspeha! Bravo za ovaj potez, bio sa na utakmici i uzivo se uverio

  • Šešelj

    19. mart 2015 | 23:43

    Svaka čast i tako se Partizan predstavlja, a cigani nikad nebi tako postupili jer nemaju morala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA