ODBOJKA: Zvezda skinula krunu Partizanu

"Crveno-beli" slavili u petom meču polufinala i igraće u borbi za titulu protiv Vojvodine

  • 2

Odbojkaši Crvene zvezde drugi su finalisti prvenstva Srbije. Slavili u petom meču protiv večitog rivala Partizana 3:1 (25:20, 21:25, 25:21, 25:21).

Srpska odbojka dobiće novog šampiona – Vojvodinu ili Crvenu zvezdu.

Spektakularna polufinalna serija večitih rivala zasluženo je pripala timu iz Ljutice Bogdana, koji je na početku serije gubio 2:0, ali onda sjajnim preokretom uspeo da se plasira u polufinale.

Neverovatna borba viđena je u poslednjem meču u Šumicama, u kojoj su Zvezdini igrači imali znatno veću podršku navijača.

"Crveno-beli" su smirenije ušli u duel, osvojili prvi set, Partizan je izjednačio, a onda kreće igra nerava. Još koji dan aktuelni šampion bio je u prednosti do polovine prvog seta, a domaćin pravi rezultatski obrt i stiže na samo set od plasmana u finale.

Gostujući igrači su pogubljeno počeli četvrti period igre, Zvezda je za čas posla stigla na 11:3, sve je izgledalo više nego jasno. Ali, Partizan dolazi do prednosti posle desetak minuta igre – 16:15. Veliki preokret ulio je strah u kosti igračima Zvezde, ispostavilo se samo na kratko.

Činilo se da je psihološka prednost na strani "crno-belih" i da ćeo gledati četvrti put u pet mečeva taj brejk, ali je on izostao. Zvezdini prvotimci su se izdigli u teškom trenutku, od 20:20 su samo oni igrali i stigli do velikog slavlja sa najvernijim pristalicama.

U velikom finalu sa Vojvodinom (serija počinje 5. aprila), prednost domaćeg terena imaće Crvena zvezda.

POLUFINALE

Crvena zvezda – Partizan 3-2

Radnički – Vojvodina 2-3

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA