Finale pustinjskog Mundijala 2022. godine na programu 18. decembra! (FOTO)

18. decembar ući će u legendu svetskog fudbala. Otvaranje 20. novembra

  • 0

Nema više odlaganja, odluka je pala! Izvršni komitet svetske kuće fudbala odredio je da finale Svetskog prvenstva 2022. godine u Kataru bude na programu 18. decembra.

Turnir, po mnogo čemu istorijski, trajaće 28 dana. Moguće otvaranje i prva utakmica, trebalo bi da bude zakazana za 20. novembar.

Zanimljivo, 18. decembar je nacionalni praznik u Kataru, jer se tada slavi nezavisnost ovog azijske države.

- Drago nam je što smo najvažnije odredili. Sada idemo da nastavimo planiranje - rekao je u četvrtak medija direktor u FIFA, Valter De Gregorio, ne želeići da potvrdi da je ovaj datum za finale predložio sam Sep Blater, prvi čovek internacionalne federacije.

Pustinjski turnir, kako ga mnogi nazivaju, od 2010. godine, kada je određeno da Katar bude domaćin, skuplja kontroverze uz sebe.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Od navodno "korupcijskog" načina izglasavanja Katara za domaćina, do odluke da se turnir igra u zimskom periodu, a ne letnjem, jer tokom juna i jula, kada se tradicionalno igra Mundijal temperature u zemlji domaćina idu i preko 50 stepeni celzijusovih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA