NOĆ ZA PAMĆENJE: U večeri kada je Hjuston slavio 20 godina od titule Harden je postavio rekord karijere! (VIDEO)

Dok su ga iz prvog reda posmatrale takve veličine poput Hakima Olajdžuvona, Klajda Drekslera, Rudija Tomjanovića i ostalih članova tima koji su Roketsima 1995. godine doneli šampionski prsten, Harden je zatrapavao koš Denvera

  • 0
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U večeri kada su slavili 20 godina od osvajanja šampionskog NBA prstena, Roketsi ne samo da su pobedili Denver 118:108, već je i njihov najbolji igrač Džejms Harden ostvario rekord karijere sa 50 poena i upisao se u istoriju kluba. U meču najvećih gubitnika u ligi Minesota je bila bolja od Njujorka 95:92.

Kakva noć za "Bradonju" koji je imao malih problema sa učinkom u poslednjih nekoliko mečeva zbog čega je pao na drugu poziciju najboljih strelaca lige, ali je zato proradio kada treba i to dok su u publici bili članovi fantastičnog tima koji je osvojio poslednju titulu u sezoni 1994/95.

Dok su ga iz prvog reda gledališta posmatrali Hakim Olajdžuvon, Klajd Dreksler, Robert Ori i trener Rudi Tomjanović, Harden je zatrpavao koš Nagetsa i meč na kraju završio sa 50 poena i 10 skokova. Ovakav košgeterski učinak nikada nije imao u NBA karijeri, a on je deveti igrač Raketa koji je uspeo da postigne toliko i više poena na jednom meču.

Poslednji kome je to pre njega pošlo za rukom bio je upravo u publici prethodne noći, a to je Hakim Olajdžuvon i to još davne 1996. godine protiv Seltiksa kada je da 51 poen.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Što se tiče učinka ostalih, Ariza je dodao 17 ppoena, a na drugoj strani su po 23 ubacili Čendler i Foj, Farid je dao 19 i uz to imao 12 skokova. Nurkić je posle oporavka od povrede ubacio 3 poena, dok Lovernj nije ni igrao.

U duelu dva najveća luzera ove sezone, koji imaju preko 50 poraza, Minesota je bila bolja od Njujorka i to posle produžetka. Junak trijumfa bio je Zek Lavajn koji je sa penala doneo produžetak "vukovima", a tamo ubacio 6 od 10 poena svog tima, što je bilo dovoljno za trijumf.

Bila je ovo druga pobeda Timbervulvsa u poslednjih 12 utakmica na kojima nisu imali čak osam igrača u rosteru zbog povreda. Kevin Martin je dao 22 poena u pobedničkoj ekipi, a po 20 su ubacili Vigins i pomenuti Lavajn, a odličan je bio i Dijeng sa 19 koševa i 11 uhvaćenih lopti, ime je odmenio povređenog Pekovića, dok u poraženom taboru su bili najefiasniji Gelovej sa 21 i Šved sa 20 poena.

NBA, rezultati:

Minesota - Njujork 95:92

Denver - Hjuston 108:118

Nju Orleans - Finiks 72:74

Juta - LA Lejkers 80:73

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA